• Vätterhem

Lantlig oas med stan som granne

SAMSET

Nära båda natur och stad. Njut av de vackra ängs- och åkermarkerna som mjukt växlar till lummig ekskog och enebackar. Samtidigt bara en snabb cykeltur nerför backen så är du i stan. Bussen till Jönköping går ofta.

 

Service

I området finns förskola och skola, helt nybyggda Vittraskolan F-9 finns i kvarteret. Bara någon kilometer bort finns Dalviks centrum med flera servicefunktioner samlade: Familjecentral, kvinnohälsovård, fritidsgård, mataffär, pressbyrå, frisör och pizzeria. Mer service är på gång på detta expansiva område. 

Samset - Vätterhem

OPERETTEN

På populära Samset bygger vi totalt 120 hyreslägenheter fördelat i åtta trevåningshus i två kvarter. Våra bostäder ska komplettera övrig bebyggelse som i dag främst består av villor men även en del bostadsrätter för att skapa en blandad stadsdel med flera boendeformer. Kvarteret Operetten blir våra första fastigheter på Samset.

 

Sagogatan 9 AF (hus 14) kommer rymma 61 lägenheter. Inflyttningen är uppdelad i två olika omgångar, hus 3 och 4 den 15 februari 2021 och hus 2 den 15 mars 2021. Sagogatan 11 AF (hus 58) omfattar 59 lägenheter. Hus 6-8 är inflyttade sedan 1 maj, i hus 5 sker inflyttning från 1 oktober 2020.

 

 

 

Om bostäderna 

Bostäderna kommer variera från 1 rum och kök om 28 kvadratmeter till 4 rum och kök på 94 kvadratmeter. Lägenheterna kommer erbjuda ett bekvämt boende och är bland annat utrustade med egen tvättmaskin och torktumlare alternativt kombimaskin. Flera av bostäderna kommer ha balkong eller uteplats.

 

Alla lägenheter har dessutom tillgång till takterrasser och gemensamhetslokal på gården. För att göra husen mer energieffektiva kommer solceller att installeras på taken. Några hus kommer att vara helt rökfria. Parkeringsplatser kommer att finnas i anslutning till bostäderna.

 

Broschyr

Bläddra gärna i vår broschyr för att hitta inspiration, planritningar, hyror mm. Vill du istället få broschyren skickad till dig? Klicka här, ange namn och adress i mejlet så skickar vi den med posten.

 

INTRESSERAD AV ATT BO HÄR?

Bostäderna kommer att fördelas via vår ordinarie bostadskö i något av våra torg. Vi rekommenderar därför att du registrerar dig i vår bostadskö och anger »Nyproduktion« som önskat sökområde. Står du redan i vår bostadskö se över din sökprofil och ange »Nyproduktion« som sökområde. 

Kvarteret Operetten, illustration.

Visualisering kvarteret Operetten

Stefan Attefall Vätterhems styrelseordförande tog tillsammans med Emma Bergman och Julia Lindster från Mariebo Ik det första spadtaget.

Stefan Attefall Vätterhems styrelseordförande tog tillsammans med Emma Bergman och Julia Lindster från Mariebo Ik det första spadtaget.

Henrik Möller bygg- och upphandlingschef visar stolt upp tårtan.

Henrik Möller bygg- och upphandlingschef visar stolt upp tårtan.

Relaterade artiklar