Boendeparkering

Boendeparkering ger dig möjlighet att parkera inom ett visst område, på gatan, till en lägre avgift än besökare.

Du har rätt till boendeparkering om du:

  • är folkbokförd på en adress inom boendeparkeringsområdet.
  • har körkort och står som registrerad ägare till bilen eller har tjänstebil med intyg från arbetsgivaren att du är anställd på företaget och har rätt att använda bilen även för privat bruk.
  • Vid skyltning "Tillstånd erfordras", kontakta förvaltningskontoret för utförande av tillstånd.

Abonnemang via Parkster

Som hyresgäst hos Vätterhem kan du själv skapa ett abonnemang för boendeparkering hos Parkster. Har du fler bilar behöver du ha ett abonnemang för varje bil. Abonnemanget gäller ej för egen förhyrd parkering i t.ex. våra parkeringshus eller för kommunens boendeparkering.

Länken för att skapa ett digitalt parkeringsabonnemang hittar du som är kontraktsinnehavare på Mina sidor, Menyval Mina sidor > Bopärm > Abonnemang Boende Parkster. Logga in på Mina sidor via lösenord eller Mobilt BankID.

   

För dig som har elbil

Du som är intresserad av en elbilsparkering måste förutom att skapa ett parkeringsabonnemang enligt ovan även teckna ett avtal för att kunna ladda din bil. Detta gör du på närmaste förvaltningskontor.

Förutom ordinarie kostnad för parkeringsabonnemanget tillkommer 150 kr per månad om du vill ha en laddbox på en fast plats. För dig som vill ha en tagg för att ladda på samtliga öppna laddboxar på ditt område tillkommer 100 kr per månad.

Kostnaden för elström ligger för närvarande (2024) på 1,94 kr/kWh.

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading