• Vätterhem
  • Vätterhem
  • Vätterhem
  • Vätterhem
  • Vätterhem
  • Vätterhem
  • Vätterhem
  • Vätterhem

Information till dig som är lokalhyresgäst

I dagens läge med oro och risk för spridning av COVID-19 går många av våra lokalhyresgäster med låga omsättningar. Vätterhem har sammanställt vilka åtgärder och stöd du kan söka hos Vätterhem, staten eller kommunen.

Lättnader för Moms, skatter och arbetsgivaravgifter
Du som småföretagare kan bland annat begära tillbaka den skatt som du redan betalat för 2019. Begära anstånd att betala skatt och andra avgifter. Begära anstånd att betala årsmoms.

Samlad information om hur du ansöker och vilka villkor som gäller läser du på Skatteverkets hemsida.

 

Hyresreduktion 50% för vissa branscher
I ett stödprogram har staten (2020-03-25) gått ut med att de kan stödja verksamheter i riskzon med 25% av hyran under ett kvartal förutsatt att hyresvärden gör det samma.

Vätterhem har inga tveksamheter kring detta och kommer självklart att stå för 25% av din hyra och staten ytterligare 25%. Detta innebär att din lokalhyra skrivs ned med totalt 50% för hyrorna i april, maj, juni. Detta utan krav på återbetalning. Efter dessa tre månader återgår din hyra till det normala.

Detta gäller verksamheter inom detaljhandel, restaurang, café, sällanköpshandel, frisör, skönhetssalonger. Läs mer om stödpaketet från Regeringen här.

 

Uppskov på hyran
Vätterhem har beslutat att erbjuda verksamheter ett uppskov på sin hyra i två månader under 2020. Dessa två månader kommer fördelas på nästa års hyra. Vi ger alltså en lättnad på 2/12-delar under 2020 mot att du som lokalhyresgäst får betala 14/12-delar 2021. För att ta del av detta behöver vi göra en bedömning av din verksamhet. Kontakta din lokalutvecklare.

Vätterhem har gått ut hårt för att försöka locka kunder till våra lokaler genom marknadsföring. Dessa åtgärder ligger just nu.

 

Rabatthäfte
Nu lanserar Vätterhem ett rabatthäfte där vi samlat in erbjudanden från våra lokalhyresgäster. Detta är erbjudanden som trycks upp i ca 10 000 exemplar och kommer gälla fram till 31/12 2020.

 

Kampanjer på hemsida
Som lokalhyresgäst hos Vätterhem finns nu möjlighet att synas med kampanjer och erbjudanden på Vätterhems hemsida med 30 000 unika besökare i månaden. Vi kallar detta hem shopping och detta är en möjlighet att synas för många potentiella kunder på ett mer flexibelt sätt.

Önskar du som lokalhyresgäst vara med på detta kan du kontakta oss med ditt erbjudande/kampanj, gärna en bild eller liknande för att på bästa sätt marknadsföra just ditt erbjudande. Vi behöver era öppettider samt hur länge kampanjen gäller. Detta kommer även att synas på våra digitala displayer i galleriorna.

 

Maila oss på inbjudan@vatterhem.se eller kontakta oss på telefon

Jonas Ahlstedt, Lokalutvecklare, 036-19 94 41

 

Lokalnyheter

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading