• Vätterhem

Autogiro

Om du väljer autogiro slipper du att manuellt betala hyresavin, det sköts automatiskt. Hyresavin visas på mina sidor som senast cirka tio dagar före förfallodagen, och där framgår vilket belopp som kommer att dras. Du behöver bara se till att det finns pengar på ditt bankkonto dagen före sista bankdagen i månaden.

 

Anmälan
Anmälan till autogiro kan du göra genom din bank. Då bankerna har olika upplägg är det säkrast att du vänder dig till din bank om du har några frågor. 

 

Du kan också anmäla dig till autogiro genom att fylla i blanketten nedan och skicka till oss. Läs igenom villkorstexten och glöm inte att underteckna. Det går också bra att hämta den på våra förvaltningskontor alternativt på huvudkontoret.

 

Autogiro anmälan (pdf)

Frågor och svar

Anmälningar till autogiro aktiveras som tidigast på den andra hyran. Du ser på din avi om autogiro är aktivt.

Nej, du måste fylla i en ny ansökan om autogiro. Anmälningar till autogiro aktiveras som tidigast på den andra hyran. Du ser på din avi om autogiro är aktivt.

Autogiro dras den sista bankdagen i månaden. Om det saknas täckning när autogiro försöker dra beloppet sista bankdagen, görs ytterligare försök att dra beloppet, upp till tre gånger. Om det efter dessa, totalt fyra gånger, inte fungerat behöver du som hyresgäst göra en ”manuell” inbetalning.

Ja, det går bra. Du kan även ha e-faktura med automatisk godkännande, då behöver du inte heller godkänna e-fakturan, den går vidare för betalning automatiskt.

Vårt bankgironummer är 837-1023.

Hyran förfaller sista dagen i föregående månad, det vill säga att hyran för exempelvis februari månad betalas i slutet av januari månad. Har du autogiro är det sista bankdagen som gäller. Använder du andra överföringstjänster kan det ta några dagar före pengarna finns på vårt konto. Tänk på att alltid betala hyran i tid.

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading