• Vätterhem

Brandskydd

Vi vill att du ska känna dig trygg i din egen bostad, därför är det viktigt att du inte förvarar saker i trapphuset och att du har rätt skydd i din lägenhet.

I trapphuset

Tänk på att trapphus och källargångar är utrymningsvägar och därför inte får användas som förvaringsplats. Dels kan sakerna hindra utrymning och försvåra brandförsvarets räddningsinsats. De kan även släppa ifrån sig giftig rök vid brand. 


För allas trygghet och trivsel måste vi tillsammans hålla trapphusen fria från: 

  • Skor och stövlar
  • Mattor
  • Cyklar, lekredskap, barnvagnar, rullatorer och liknande
  • Skohyllor och möbler
  • Gardiner
  • Kartonger och avfallspåsar

 

I lägenheten

Ofta är det vardagliga saker som orsakar bränder i hemmet, Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) har tagit fram en folder med tips på hur du kan minska brandrisker i hemmet som du hittar här.

Vill du få ytterligare tips och råd erbjuder Brandskyddsföreningen en gratis onlineutbildning i hur du brandsäkrar ditt hem. Utbildningen finns översatt på engelska, norska, finska, arabiska och somaliska. 

Du hittar utbildningen på brandskyddsföreningens hemsida www.brandskyddsforeningen.se under rubriken i hemmet eller klicka här

 

Brandvarnare

Se alltid till att det finns en fungerande brandvarnare i ditt hem, det kan vara skillnaden mellan liv och död. 

Har du inte gjort det än så gör det nu: Testa din brandvarnare. En enkel knapptryckning och du har plötsligt världens bästa livförsäkring.

I en lägenhet räcker det oftast med en brandvarnare. Däremot finns såklart undantag. Undantagen kan vara att du har väldigt stor lägenhet eller tonåringar hemma som gärna stänger in sig på sitt rum. Är dörren stängd hörs inte brandvarnaren och inne i ett rum med mycket elektronik där det ofta tänds ljus är det rent livsfarligt utan brandvarnare. 

 

 

Såhär kontrollerar du din brandvarnare

 

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading