• Vätterhem
« Tillbaka till boendeområde

Viktig krisinformation

Vätterhem informerar | Råslätt | Österängen | Öxnehaga | Centrum | 2020-05-13

 

Kära hyresgäst,

Vi har gått in i maj månad och det innebär en intensivare växtsäsong med mycket skötsel på utsidan för att göra det fint runt husen. Samtidigt fortsätter Corona-epidemin att påverka verksamheten på ett påtagligt sätt. Vi har haft dagliga möten med krisledningen sedan slutet av februari och sedan maj har vi krishantering tre tillfällen i veckan. Alla tar sitt ansvar och följer de rutiner vi utarbetar, därför kan jag glädjande meddela att vi har låg sjukfrånvaro kring 5-6 procent på Vätterhem.

Viktigast för oss är er säkerhet och trygghet, vi fortsätter vårt krisarbete och utarbetar ständigt nya rutiner för att höja säkerheten ännu mer. I syfte att minska riskerna för smittspridning har vi uppmanat dig som hyresgäst att enbart höra av dig med felanmälan vid arbeten som inte kan vänta. Detta gör ni bra och det är vi tacksamma för.

Vi märker dock att när vi gör reparationer och service är det ibland svårt med avstånd och kontakter. Vid servicebesök vill vi uppmana er att om möjlighet finns lämna lägenheten under pågående arbete, alternativt hålla er undan i ett av rummen där vi inte arbetar. Detta för att du som hyresgäst och våra medarbetare ska ha bästa möjliga trygghet och säkerhet.

Jag hoppas att du har tagit del av de erbjudanden som vi tagit fram så som streamingtjänsten Viaplay, rabattkuponghäftet med mera. Håll dig uppdaterad via hemsidan vatterhem.se.

Sommaren står snart inför dörren och detta innebär i år att fler kommer att vara hemma i våra stadsdelar. Därför har vi valt att satsa extra mycket på att anordna aktiviteter i våra bostadsområden Råslätt, Öxnehaga och Österängen. Vi arbetar för tillfället med att etablera en fysisk plats, en POP-UPlösning, i områdena från den 15 juni till slutet av augusti.

Tanken är en knutpunkt där du kommer kunna få guidning i vilka sommaraktiviteter som finns att tillgå på ditt område och i Jönköping. Detta gör vi i samarbete med flera aktörer. Vi strävar efter ett brett utbud av aktiviteter allt från sport till kultur och natur där du ska hitta något som passar just dig. En projektledare kommer finns på plats i POP-UP:en som kommer vara bemannad med målet 10:00-22:00, allt för att skapa en sommar med mervärde och extra trygghet för dig som bor i Vätterhems
stadsdelar.

Vår ambition är större än så, därför har vi valt att bjuda in fler aktörer i Jönköping att ansluta sig till platsen under vissa tider. Lyckas vi kommer det finnas en coach i jobbsökning och någon som kan ge företagsrådgivning eller annat stöd som kan vara av värde för dig.

Med detta skrivet vill jag passa på att tacka dig för att du stödjer oss i de restriktioner vi valt att tillämpa i dessa Corona-tider och uppmuntra dig till att besöka våra POP-UP:er och ta del av våra sommaraktiviteter. Vi kommer att göra allt vi kan för att du ska få en fin ”HEMESTER”.


Vd, Thorbjörn Hammerth

 

Här finns alla flerspråkiga brev att ladda ner

Krisinformation 200511
Krisinformation 200422
Krisinformation 200407
Krisinformation 200326

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading