• Vätterhem

Veronica & Pia vill få Tobakshörnan att blomstra

Lokaler | Centrum | 2020-08-11

När de två barndomsvännerna från Visingsö Veronica Krantz och Pia Andrésen i slutet av förra året såg att Tobakshörnan var till salu väcktes en idé som de haft om att göra något tillsammans. – Någon vecka senare hade vi köpt verksamheten och nu har vi varit igång i nästan tre månader. Det känns fantastiskt kul att få göra detta ihop, säger Pia.

Tobakshörnan på Liljeholmen är ett välkänt stopp för den som behöver handla något snabbt, hämta upp ett paket eller kanske lägga ett spel. Fram tills i våras har butiken drivits av samma ägare, Ali Kardar, i nära 30 år.
– Vi har fått väldigt fin hjälp och stöd av Ali. Det gjorde att vi kände att vi skulle våga satsa. Han har ju varit en sådan profil i butiken så det är samtidigt en utmaning att få alla att trivas som Ali gjorde, berättar Veronica.
Kundservice passar annars Veronica och Pia väl. Veronica har jobbat i livsmedelsbutik i många år och Pia har erfarenhet från sportbutik.
– Det är värdefullt att ta med sig erfarenheterna samtidigt som det är en häftig utmaning att det är vår butik nu.

Blommor uppskattad nyhet
De har redan funderat på hur de vill utveckla Tobakshörnan.
– Vi har ändrat om inne i butiken för att göra det lite mer luftigt. Sedan har vi utökat sortimentet med blommor så där får vi nya leveranser inför varje helg.
Det har varit mycket uppskattat av våra kunder, berättar Pia.
Läget på Liljeholmen beskriver de som perfekt.
– Det är enkelt att stanna till här. Många av våra stammisar bor precis här intill, men vi har också dem som passerar förbi med cykel, buss eller bil.

»Tobakshörnan på Liljeholmen är ett välkänt stopp för den som behöver handla något snabbt.«

Sommaruppsving
Planer finns för ännu större förändringar; kanske flytta kassalinjen.
– Det skulle göra paketutlämningen enklare för oss, säger Pia och visar hur den nya kassadisken kan placeras.
Med en sommar i antågande väntar de sig också ett uppsving för glass och drickaförsäljningen till badsugna Vätterstrandsbesökare.
– Vi har också lite planer på att ha lite enklare mackor att ta med sig, berättar Veronika.
– En cykelpump utanför butiken skulle kunna vara en trevlig service och ytterligare göra Tobakshörnan till det naturliga stoppet på Liljeholmen, säger Pia.

David Söderlind, Concret Reklam AB - Vätterhem

Skrivet av: David Söderlind, Concret Reklam AB

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading