• Vätterhem

Var dags Vätterhem - Sommarjobbarna

Följ med bakom kulisserna med Vätterhems personal i deras arbete för att skapa Hem för livet.

Medarbetare | Centrum | Österängen | Öxnehaga | Råslätt | 2020-09-29

En snabb promenad över Råslätt sommartid så kommer du garanterat att stöta på flera av dem. Vätterhems sommarjobbare som gör en ovärderlig insats för att göra fint när ordinarie personal är på semester.

Totalt jobbar i år 124 personer extra på Vätterhem under sommaren. En av dem är Elif som tillsammans med Antonella och Miriam håller på att städa studentlägenheter på Råslätt.
– Man kan likna det vid en flyttstädning. Vi gör en noggrann städning inför att de nya studenterna ska komma.
Sommarjobbarna blir en viktig resurs för att få detta färdigt i tid, säger Karin Sjö, bovärd på Vätterhem som sommartid blir arbetsledare för Elif och hennes kompisar.
– Vi har gjort det här några somrar nu så vi kör igång direkt. Det är kul och ett bra sätt att tjäna pengar på sommaren, säger Elif.

Varierade uppgifter
På en stor åkgräsklippare sitter Dennis, en annan van sommarjobbare på Vätterhem, som nu tar ansvar för grönytorna. Borta vid Stadsgårdsskolan gör Ronaldo samma sak med en lite mindre gräsklippare.
– Det är min första sommar med sånt här jobb. Jag har haft lite helgjobb innan på Vätterhem men det här känns perfekt. Det är kul och en bra erfarenhet.
Hans arbetsdag börjar annars med att vara med och öppna centrum.
– Efter det kan det blir gräsklippning som idag, eller så plockar jag skräp och städar. Det är väldigt varierat, säger han.

»Jag har precis tagit examen i mjukvaruutveckling för mobila plattformar och ville ha ett jobb under sommaren där jag fick vara ute. Det känns helt perfekt.«

Viktiga insatser
Några stora träd på Havsörnsgatan får sin omvårdnad av Filip som också han gör sin första sommar på Vätterhem.
– Just nu klipper jag grenar men annars är det olika typer av trädgårdsarbeten som gäller; gräsklippning, ogräsrensning, trimning, berättar han.
Robin Kollberg, bovärd på Vätterhem, arbetsleder en trädgårdsgrupp.
– Sommarjobbarna gör ett jätteviktigt jobb under en period när allt växer intensivt i utemiljön, säger han och stannar till hos Björn som håller på att rensa en rabatt.
– Jag har precis tagit examen i mjukvaruutveckling för mobila plattformar och ville ha ett jobb under sommaren där jag fick vara ute. Det känns helt perfekt, säger han och hugger in på ogräset.
Runt cykelgaragen och pergolan på Havsörnsgatan finns också mycket nyplanterade växter. Shahd tar hand om vattningen av dessa och lite längre upp mot centrum gör Isaac detsamma. Varje dag. Hela sommaren. För att just ditt område ska blomstra och vara sådär lite extra fint.

Avstämningsmöte på Vätterhem Elif städar studentlägenheter
Bild 1: Avstämning inför eftermiddagens pass. Bovärd Karin Sjö med Miriam, Elif och Antonella.
Bild 2: Elif städar studentlägenheter på Råslätt.

Dennis fixar grönytorna Ronaldo klipper gräset
Bild 3: Dennis fixar vant grönytorna.
Bild 4: Ronaldo gör sitt första år som sommarjobbare på Vättehem och trivs med variationen.

Robin och Björn i kort avstämning Filip beskär träd
Bild 5: Bovärd Robin Kollberg och sommarjobbare Björn i kort avstämning.
Bild 6: Filip beskär de stora träden vid Råslättskolan.

David Söderlind, Concret Reklam AB - Vätterhem

Skrivet av: David Söderlind, Concret Reklam AB