• Vätterhem

Välkommen till BoendeKRAFT

Anisa, Faadumo & Aron bjuder in till aktiviteter och dialog i sommar!

Vätterhem informerar Hållbarhet Evenemang Integration | Råslätt | Österängen | Öxnehaga | 2022-06-16

Nu har BoendeKRAFT slagit upp portarna på Öxnehaga, Råslätt och Österängen. En utveckling av SommarKRAFT där dialogen med dig som hyresgäst blir tydligare: – Vi utvecklar SommarKRAFT till BoendeKRAFT. Aktiviteter för alla åldrar är fortfarande en viktig del, men att bjuda in dig som hyresgäst att medverka till områdets utveckling är ännu viktigare, säger Hanna Törnqvist, Vätterhems hållbarhetschef.

Precis som tidigare år finns Dona Hariri med som projektledare.
– Dona kommer att vara bollplank både på plats på områdena och som resurs på distans under hela sommarperioden, berättar Maria Carelli Martinsson, integrationsstrateg på Vätterhem.

Nytt för i år är att BoendeKRAFT kommer utgå från tre nya lokaler, inte bodar som tidigare. På Öxnehaga hittar du den nya mötesplatsen i »centrumpassagen« upp mot Puls Arena, på Råslätt är det Vätterhems gamla förvaltningskontor i centrum och på Österängen Birger Jarlsgatan 23.
– Det stärker bilden av att vi ser BoendeKRAFT som något stadigvarande, något långsiktigt, säger Hanna Törnqvist.

Ny sommar för Faadumo
Precis som tidigare år är det tre projektsamordnare som leder det dagliga arbetet på områdena. Faadumo Ahmed känner säkert många igen från förra året.
– Det ska blir väldigt kul att få ta konceptet vidare och stärka dialogen med hyresgästerna ytterligare, säger Faadumo. Sedan förra året har hon påbörjat studier inom stadsvetenskap på Göteborgs universitet:
– Det ska faktiskt bli härligt att komma hem till Jönköping under sommaren och träffa Vätterhems hyresgäster igen, säger hon.

Anisa Hussein bor på Öxnehaga och går in i rollen som projektsamordnare som helt nyutexaminerad hållbarhetsekonom:
– Det ska bli väldigt roligt att direkt få möjlighet att omsätta teori i praktik. Jag har bland annat jobbat med ett liknande projekt inom Region Jönköpings län tidigare så via en nätverksträff kom jag i kontakt med Vätterhem och på den vägen är det, säger Anisa.

»Nytt för i år är att BoendeKRAFT kommer utgå från tre nya lokaler, inte bodar som tidigare«

Alla är välkomna!
Aron Goitom är tredje länken i det starka teamet. Precis som Anisa är han nyutexaminerad ekonom.
– Jag har varit engagerad inom Råslätts SK många år och ser fram emot att fortsätta bygga och stärka nätverken på områdena.

Teamet är valt med omsorg
– Vi har utgått från en kravbild som innebär att vi kan öppna upp för dialog och bidra till en utveckling både på kort och lång sikt. Vi hoppas att Faadumo, Aron och Anisa får respons från hyresgästerna som vi kan ta med oss in i det fortsatta arbetet med hyresgästdialog, säger Hanna Törnqvist.

De inledande veckorna har jobbet för trion inneburit alltifrån att inreda BoendeKRAFT-lokalerna till att bygga upp rutiner för dialogarbetet och såklart stämma av med olika föreningar och aktörer för att rulla igång på allvar nu när skolorna slutat.
– Alla är välkomna att hänga på i sommar. Alla åldrar, alla intresseområden. Nu kör vi BoendeKRAFT!

David Söderlind, Concret Reklam AB - Vätterhem

Skrivet av: David Söderlind, Concret Reklam AB

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading