• Vätterhem
  • Vätterhem

Välbesökt när Electric Banana Band kom till Österängsdagen

| 2017-08-29

I lördags firades en välbesökt Österängsdag med Electric Banana Band på scen tillsammans med lokala artister och föreningar. Priset Årets prestation tilldelades Johanna Linder för hennes insatser med Österängens konsthall.

Årets scenprogram bjöd på stor variation, allt från dans av skolans elever till musik från lokala artister. Angelita Nooni, konferencier för dagen, styrde med van hand genom scenprogrammet. När det var dags för dagens huvudnummer Electric Banana Band att gå upp på scen hade publikhavet växt till upp emot 1000 talet. Och vilken show det bjöds på hela Österängen gungade till tonerna av "Min piraya Maja" och "Banankontakt". 

Flera föreningar, organisationer och företag var på plats i området och visade upp sina verksamheter. Scouterna grillade pinnbröd, renhållningen visade upp sin förpackningsbil, Konsthallen visade en utställning från sommarens aktiviteter, kyrkan bjöd på konsert, HV71 ordnade med prickskytte med mera! 

Vätterhem som i år jubilerar och fyller 75 år serverade en tårta som var 75 decimeter lång, en decimeter för varje årtionde.

Årets prestation, en årlig utmärkelse, tilldelades Johanna Linder för sitt arbete med Österängens konsthall. 

- Jag känner mig väldigt stolt och hedrad över det här priset. Vi är många som jobbat och jobbar väldigt hårt i konsthallen. Jag delar den här utmärkelsen med alla som är involverade i detta, säger Johanna Linder.

Motivering Årets prestation: 

Sedan invigningen av Österängens konsthall i oktober 2015 har Johanna Linder med sin outtröttliga drivkraft tillsammans med volontärer skapat en plats för svensk och internationell samtidskonst på Österängen. I maj 2017 fick Österängen sin första offentliga utsmyckning, en muralmålning tack vare Johannas målmedvetenhet. Konsthallen är en viktig mötesplats och Johanna har bidragit på ett föredömligt sätt till att berika och stärka stadsdelen genom att tillgängliggöra konst för hyresgäster; unga som gamla och sätta Österängen på kartan. Därför vill Vätterhem lyfta fram hennes insatser som Årets prestation 2017.

Dagen blev mycket lyckad och vi tackar alla föreningar, organisationer och andra inblandade för ett gott samarbete!

 

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading