• Vätterhem
  • Vätterhem

Trygghetsboende

- för dig över 70 som värdesätter gemenskap och trygghet

| 2016-10-31

Från den 1 november erbjuder Vätterhem en ny boendeform - trygghetsboende.

Trygghetsboende hos Vätterhem är boendeformen för dig som är 70 år eller äldre. Här får du möjlighet att bo i en vanlig hyresbostad med särskilt fokus på trygghet och gemenskap. Fastigheten har förstärkt säkerhet i form av kodlås till entrédörrar med mera som ska installeras. Boendet erbjuder även en större gemenskap med gemensamhetsytor och dagliga aktiviteter. Huset och lägenheterna är tillgänglighetsanpassade. Det betyder att om du en dag behöver mer hjälp så som rullator eller rullstol, är bland annat dörrposterna redan tillräckligt breda. Utöver detta får du ta del av alla fördelar som det innebär att hyra en bostad av Vätterhem.

I trygghetsboendet bor du i en vanlig lägenhet och sköter om ditt eget hem. Här finns gemensamma ytor för hyresgäster exempelvis TV-rum, samlingsrum och aktivitetsrum. Varje trygghetsboende har en matsal där mat kan serveras från restaurang i eller från närliggande fastigheter. Boendet är bemannat av en trygghetsvärd under vardagarna som är anställd av socialförvaltningen. Trygghetsvärden anordnar dagligen frivilliga aktiviteter för de boende. Det kan handla om friskvård, utflykter, filmvisningar, föredrag, datorkörkort med mera.

Utöver trygghetsvärden finns alltid Vätterhems bovärd som sköter det praktiska runt fastigheten så som trädgårdsskötsel, städning, reparationer, felanmälan med mera. 

Vill du veta mer om trygghetsboende klicka här.

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading