• Vätterhem

Sushi med smak av Skandinavien på Torpa

Lokaler | Centrum | 2016-11-11

Inredningen går i trä, betong och plåt. Modernt, men ändå välkomnande. Inte minst när syskonen Rebecka och Tony Yesil tar emot bakom disken. – Jag har alltid haft en dröm om att öppna eget. När vi fick upp ögonen för den här lokalen valde vi att satsa. Och vi tror att Torpa behöver ett riktigt bra Sushi ställe, säger Rebecka.

Med den spännande blandningen av olika åldrar som bor i området och tillväxten i Munksjöstaden tror de mycket på läget på Klostergatan 63.
– Det var läget som fick oss att våga. Det är perfekt. Dessutom har vi en asiatisk delikatessbutik bara några meter bort och fisken köper vi av Wallins Fisk tvärs över gatan, berättar Rebecka.
Ett lokalt nätverk som ligger i linje med satsningen som Sushi#036 gör på miljösmarta val.
– Bort från plast, istället packar vi i papper och serverar på pressade palmblad.

Sill och skagenröra
Lokalen har totalrenoverats för att få rätt känsla. Ett helt nytt kök är installerat.
– Vi har haft otroligt bra hjälp av Anna Sjölander och Christer Eidefjäll på Vätterhem. De har varit som en del av vårt team och verkligen bidragit till att det här har blivit möjligt, säger Tony Yesil.
Kvaliteten på råvarorna värderas högt.
– Vi har renodlat menyn för att verkligen kunna hålla högsta kvalitet. Och allt tillverkas efter beställning. Inget som ligger färdigt.
En specialitet för Sushi#036 är att de valt att testa med några skandinaviska sushivarianter.
– Vi har sill, skagenröra och gravad lax bland annat. Vi har testat oss fram och tycker att de här tre blev riktigt, riktigt bra, berättar Tony Yesil.

David Söderlind, Concret Reklam AB - Vätterhem

Skrivet av: David Söderlind, Concret Reklam AB