• Vätterhem

Stort intresse för nyproduktion

Marknadsundersökning Samset

Nyproduktion | Centrum | 2017-01-13

När vi bygger nytt är det viktigt att vi vet vad ni som hyresgäster vill ha, därför har vi genomfört en marknadsundersökning inför vårt kommande projekt på Samset. Undersökningen skickades ut till alla som finns registrerade i vår bostadskö och har en mailadress registrerad.

Nästintill 80 % av alla som deltog var intresserade av ett nyproducerat boende.Det är ett högt tryck på lägenheter idag och detta visade sig även här då en av tre angav att de var i akut behov av bostad och lika många var intresserade av att flytta inom ett år. När frågan ställdes om önskad storlek på lägenhet var det de mindre bostäderna som var mest intressanta det vill säga 2 till 3 rum och kök.

Frågor ställdes även kring lägenheterna, huset och närområdet. Balkong, diskmaskin, tvättmaskin och bredband visade sig vara avgörande faktorer vid val av bostad. Torktumlare, stora förrådsutrymmen och säkerhet såsom säkerhetsdörr, porttelefon, larm och låssystem kom också högt upp på önskelistan. I närområdet var närhet till kollektivtrafik, egen parkeringsplats och närservice som matbutik, apotek, bageri/café/fik ett måste. Cykelförvaring, återvinningsstation samt säkra gång- och cykelvägar värderades också högt.

Ett stort tack till alla er som deltog i denna undersökning, ni som vunnit biobiljetter eller kokbok kommer att meddelas inom kort. Resultatet från undersökningen kommer att finnas med i byggprocessen och vi ska försöka bygga enligt era önskemål. Inom kort ska vi starta upp en ny marknadsundersökning i form av fokusgrupper inför vår byggnation på Öxnehaga.