• Vätterhem

Spännande år på Strandängen

Lokaler Nyproduktion | Centrum | 2021-04-28

Under våren kommer uthyrningen av de nya Ängshusen på Strandängen igång med inflyttning till hösten. Totalt 48 nya lägenheter. Det kommer att hända mycket på Strandängen under det kommande året; nya kvarter och ny infrastruktur, säger Annika Karlén, Vätterhems projektledare för Strandängen.

Nu inleds till exempel del av rivningen av gamla byggnader som ska göra plats för den närmast kommande nyproduktionen.
– Där ingår till exempel förskolan Fru Ebba. På samma tomt har kommunen för avsikt att bygga en förskola, berättar Annika.
Gamla Evidencia, gamla hunddagiset och Furan rivs också för att göra plats för Tositos kommande kvarter, Brf Sjöviken 18.

Torgkvarteret projekteras
Efter sommaren är det planerad rivning för husen där Vätterhems nästa kvarter, Torgkvarteret, hamnar.
– Där projekterar vi just nu. Det kommer innehålla cirka 170 lägenheter, ett trygghetsboende och ett antal verksamheter. Byggstart direkt efter rivningen, säger Annika.

Längre fram i vår påbörjas också projekteringen för nästkommande kvarter, kvarter E, med en planerad byggstart 2022.
– På projekteringsbordet finns också parkeringshus och en förvaltningsbyggnad som hamnar på västra sidan om Ebba Ramsays väg, mittemot Torgkvarteret. Kommunen river dessutom det gamla studentboendet i dagarna, för att göra plats för ett nytt äldreboende.

Förhoppning om familjecentral och restaurang
En hel del infrastruktur är på väg att färdigställas.
– Kommunen jobbar just nu med etapp 2 på Ebba Ramsays väg och de räknar med att göra även etapp 3 i år. Strandängsgatan påbörjas i februari och i april påbörjas Ceciliagatan, den gata som går parallellt med Ebba Ramsays väg genom hela området.

Service till området är prioriterad.
– Byggnationen av en ny förskola, längst i norr på området, kommer att inledas. Vi jobbar parallellt för att få
till service i området. Vi har förhoppning om en familjecentral, ett gym, en restaurang och någon form av hudvård i torgkvarteret. Detaljplanarbete pågår sedan för en matbutik där panncentralen ligger idag. Den ska enligt tidplan gå ut på samråd i april, berättar Annika.

Bland årets nyheter nämns också att huset Framtiden som ligger mitt bland Kultur- och Gatuhusen kommer att få nya hyresgäster från och med oktober när kommunens HS-team, d v s Hälso- och sjukvårdsteam flyttar in i fastigheten.

Nu påbörjar vi uthyrningen av Ängshusen
30 april påbörjas uthyrningen av 48 nyproducerade hyresrätter, fördelat på tre hus på Strandängen. Närheten till Vättern är unik och utsikten något utöver det vanliga. Alla lägenheter har balkong med såväl inglasad som öppen del.

Läs mer om Ängshusen och bläddra gärna i broschyren för mer information om storlekar, hyror mm. Uthyrning sker enligt köpoängsprincipen.

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading