• Vätterhem

Spadtag Fagerslätt

Planerad inflyttning på Sotåsgatan 2020

Nyproduktion Områdesnytt | 2018-12-19

–Väldigt glädjande att komma igång med ett byggprojekt i Huskvarna. Vi kommer att utnyttja fördelarna med att bygga samtidigt här och på Samset. Det gör att vi kan bli effektiva i inköp och produktion för att erbjuda prisvärda lägenheter, sa Thorbjörn Hammerth, vd för Vätterhem när det bjöds in till spadtag på Fagerslätt. 47 lägenheter med inflyttning andra kvartalet 2020 börjar nu byggas.

Ola Serneke, vd på Göteborgsbaserade bygg- och fastighetsutvecklingsbolaget Serneke ser fram emot det nystartade samarbetet med Vätterhem:
– Den här fastigheten blir startskottet för vår verksamhet i Jönköping. En stad vi tror mycket på och som vi vill vara med och utveckla i många år framöver.
Tillsammans med kommunens näringslivschef Sven Rydell tog han sedan det symboliska första spadtaget:
–Bostaden är en så viktig del av livet. Det är en härlig offensiv i Vätterhems satsningar, säger Sven Rydell.

Pelle Nordin, 2:e vice ordförande i Vätterhems styrelse, kommenterar:
– I en tid där vi i Sverige generellt får signaler att det byggs för lite är det skönt att se att Jönköping och Vätterhem går mot strömmen och satsar på nyproduktion. Och att man gör det med utgångspunkten att nyproduktionen ska vara prisvärd.

Fakta Sotåsgatan Fagerslätt
Området ligger vackert i den höga naturen bakom Hakarpsberget. Endast fem kilometer från Huskvarna centrum kompletterar naturläget med stadens utbud. Fagerslätt erbjuder goda kommunikationer och närhet till såväl förskola som skola. Dessutom har du IKHP:s fina anläggning med naturstigar, löpspår och skidspår vintertidbara en kort uppvärmningspromenad bort. Som komplement till Vätterhems nuvarande fastighet i området inleds nu produktionen av 47 yteffektiva lägenheter. Huset kommer att ha miljöprofil med solceller på taket. Dessutom kommer tre terrasser att uppföras på taken som är tillgängliga för alla boende. Materialvalen är stilrena och lägenheterna har genomgående ljusa väggar och parkett på golven. Badrummen är helkaklade med egen tvättmaskin och torktumlare alternativt kombimaskin.

Intresserad av att bo på Sotåsgatan? 
Bostäderna kommer att fördelas via Vätterhems ordinarie bostadskö och tilldelas enligt köpoängsprincipen. Vi rekommenderar därför att du registrerar dig i vår bostadskö och anger »Nyproduktion« som önskat sökområde. Står du redan i vår bostadskö se över din sökprofil och ange »Nyproduktion« som sökområde.

 

David Söderlind, Concret Reklam AB - Vätterhem

Skrivet av: David Söderlind, Concret Reklam AB

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading