• Vätterhem

SommarKRAFT - Aktiviteter på ditt område i sommar

Hållbarhet Evenemang | Råslätt | Österängen | Öxnehaga | Centrum | 2020-06-16

Från 15 juni till 31 augusti hittar du SommarKRAFT-popup på Råslätt, Öxnehaga och Österängen. Popup-bodarna är navet för alla de aktiviteter som kommer att erbjudas dig som hyresgäst hos Vätterhem. Helt gratis. – Vi stärker vår närvaro och håller öppet i SommarKraft-popuperna varje dag 10–22. Vi har också specialanställt tre projektledare Sibel Aktogan, Dona Hariri och Wael Abdalhalem som du kommer att träffa när du besöker popuperna. Vi kommer att samarbeta med massor av aktörer för att få till aktiviteter för alla åldrar och intresseområden, säger Hanna Thörnqvist, hållbarhetschef på Vätterhem.

När det stod klart att rekommendationerna inför sommaren innebär semester på hemmaplan agerade Vätterhem direkt.
– Vi vill skapa gemenskap och aktiviteter. Vi kommer att lyssna av behov och sedan komplettera det utbud som andra aktörer erbjuder. Nära samarbete sker t ex med Kultur och Fritidsförvaltningen.
Förutom sommaraktiviteter berättar Hanna att det också kan bli tal om några andra spår i SommarKRAFT-satsningen:
– Arbetsmarknadsinriktningar, t ex digitaliseringsprojekt är något vi jobbar på. Dessutom har vi varit i kontakt med aktörer som kan bidra med olika typer av föreläsningar, säger Hanna.

Hur gör jag bäst för att få koll på aktuellt program?
– Kom ner till popup-bodarna. Men även vatterhem.se och Vätterhem på Facebook kommer vara bra kanaler för att se vad som händer just nu. Det är ett levande program som utvecklas hela sommaren. Till vissa evenemang kommer vi att erbjuda biljetter så att vi inte överskrider 50 personer, men allt är gratis, berättar Hanna Thörnqvist.

SommarKRAFT logotyp

»Vi vill skapa en mötesplats för sommaren 2020. Här kommer det att finnas aktiviteter för alla; oavsett om du vill rida ponny, söka jobb eller bara sitta en stund i solen.«

Det här är SommarKRAFT-projektledarna
Wael Abdalhalem projektledare för SommarKRAFT 2020Wael Abdalhalem har masterexamen i informatik, specialisering i användarupplevelsedesign och IT-arkitektur från Jönköping International Business School. Wael var på väg till ett arbete i Dubai när Corona kom emellan. Wael har bott i Sverige i 8 år, pluggat och jobbat på Ikea – han bor på Österängen.Sibel Akdogan projektledare för SommarKRAFT 2020Sibel Akdogan är precis klar med sin examen i byggnadsteknik/arkitektur från Jönköpings tekniska högskola. Sibel
är en eldsjäl och trots sin unga ålder en Råslättsprofil genom sitt engagemang i den lokala dansskolan Mix Dancers Academy. Sibel bor på Råslätt.Dona Hariri projektledare för SommarKRAFT 2020Dona Hariri, jurist, föreläsare och moderator. Uppvuxen på Österängen, men har de senaste åren varit verksam i Stockholm. Under den stora flyktingvågen 2015 engagerade sig Dona och hjälpte asylsökande med juridisk rådgivning och 2019 gav hon ut boken Fatta lagen! för att göra juridiken tillgänglig för alla.

 

Vätterhem erbjuder under rådande läge i samhället:
Hem Shopping - Handla lokalt, gynna ditt områdes företag.

Hem Media - Viaplay och fyra extra TV-kanaler från Viasat gratis för alla hyresgäster i sex månader.

Vätterhems-rabatten. Handla där du bor – prisvärt, hållbart och nära.