• Vätterhem

Söders nygamla vardagsrum

Lokaler | Centrum | 2015-10-28

I augusti nyöppnade anrika Lindströms konditori. De nya ägarna Victoria och Gustav Stenkula satsar på att skapa ett vardagsrum på söder. -Vi gillar de traditionella bakverken med småkakor och vetebröd som grund. Du vet som det smakade hos mormor. Där har vi ett kulturarv att förvalta. Och många verkar gilla det, säger Victoria Stenkula.

Det står en frukostbuffé framdukad. Precis som det gör varje morgon på Lindströms.
-Ett bra koncept som uppskattas av såväl hantverkare, ungdomar och stammisar. På helgen förstärker vi den något för den som kanske varit ute sent på stan, skrattar Victoria. Nya (gammaldags) tapeter, loppis handplockade möbler och en välfylld disk av vetebröd, småkakor och bakelser möter också besökaren. Jasmine Johansson lotsar den här dagen gästerna rätt bland bakverken.

Tredjecafet 
Lindströms utgör det tredje caféet i paret Stenkulas verksamhet.
-Vi driver också Malmborgs vid Hovrättstorget och Lilla Malmborgs på Väster. Det finns samordningsvinster och vi kände att det var dags att växa. Inte minst när möjligheten att ta över Lindströms kom. Här når vi delvis nya kundgrupper eftersom det ligger i ett för oss helt nytt område av stan. Dessutom ett område där gammalt och nytt kommer att mötas när nya Munksjöstaden växer fram, säger Victoria.

TRADITIONSRIKT

Hon är noga med att betona att varje ställe ska få ha sin prägel.
-Lindströms är så klassiskt. Våra ställen ska aldrig ha känslan av en kedja utan leva sina egna liv. Här kommer vi att bygga kring traditionerna som Lindströms har och förstärka dem, säger Victoria.
Totalt jobbar 22 heltidsanställda i verksamheten på de tre caféerna.
-Utan vår fantastiska personal hade vi aldrig vågat göra nysatsningarna.
En annan nysatsning är att du nu kan beställa från caféerna via webben.
-Beställ på hemsidan och ange på vilket café du vill hämta din beställning. Smidigt, säger Victoria Stenkula.

David Söderlind, Concret Reklam AB - Vätterhem

Skrivet av: David Söderlind, Concret Reklam AB

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading