• Vätterhem

Samuel & Mirvahub har Skridskokul!

Sponsring | Råslätt | 2016-02-29

Minus 14 grader. Iskristaller singlar vackert i det starka ljus skenet från bandybanan på Råslätt. På isen myllrar det av aktivitet. Ingen fryser. För här pågår Skridskokul för barn och ungdomar i regi av Jönköping Bandy.

Att ingen fryser var förresten inte riktigt sant. Föräldrarna som står vid sidan av får kämpa för att inte huttra sönder. Barnens leenden och entusiasm värmer dock, fullt sysselsatta med att hitta rätta skäret. Då hinner man ju liksom inte riktigt med att frysa.
Två av dem som går på Skridskokul genom utlottningen som Vätterhem hade bland alla hyresgäster är Samuel, fem år, och Mirvahub, sex år.
– Det här är andra gången jag åker. Det är roligt. Allra roligast var när vi körde lekar nu på slutet och blev jagade, säger Mirvahub när ispasset precis har avslutats.

Lekfullt och populärt
Samuel medverkar också han för andra gången:
– Isen är hal, men det är också det bästa. Det är inte så svårt, intygar han och åker iväg i en teknikbanan med rockringar, slalomkäppar och en bit sarg att hoppa över. Skridskokul riktar sig till flickor och pojkar från 5 år och uppåt. Tanken är att på ett lekfullt sätt lära ut skridskoåkning både med och utan klubba och boll.
– Vi har omkring 150 barn i Skridskokul uppdelat på två grupper. Ledarna är ungdomar från vår bandyverksamhet eller andra som vill skapa sig erfarenhet av att leda barngrupper, berättar Magnus Sjöström på Jönköping Bandy.

Fakta Skridskokul
Skridskokul är en nationell satsning som drivs av bandyföreningar runt om i Sverige, genom ett initiativ från Svenska Bandyförbundet. Syftet är lika enkelt som givet: alla ungar ska ha rätt att lära sig åka skridskor.

 

David Söderlind, Concret Reklam AB - Vätterhem

Skrivet av: David Söderlind, Concret Reklam AB

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading