• Vätterhem

Salong Vättervåg har blivit Stråh Studio

Lokaler | Centrum | 2016-10-10

– Det är stora skor att fylla att ta över efter Laila och Gunnel som haft salongen i 31 år. Men jag ser mycket fram emot det och ska göra mitt bästa för att vårda deras fina tradition med trogna, återkommande kunder, säger Sara Holm. Sedan i maj är det hon som driver Stråh Studio på Liljeholmen.

Efter många år på olika salonger i Jönköping och som lärare på frisörlinjen på Bäckadal kände Sara att det var dags att testa att driva eget.
– Över en tennisträning fick jag frågan från Gunnels dotter om jag inte var intresserad. Jag sa nej... Men så funderade jag lite till, åkte och kollade och då hände något. Jag ville verkligen testa det här, säger Sara.
Till att börja med kommer Sara att känna in sig i verksamheten och lokalen.
– Det kräver ödmjukhet att ta över en så här anrik verksamhet. För alla de trogna kunderna kan det till att börja med räcka med att det står en ny person bakom frisörstolen. Men framöver kommer jag att renovera lokalen. Planen är en »nyöppning« i januari nästa år, men fram tills dess kör vi på som vanligt, berättar Sara.


Varierad kundmix
Sedan Sara öppnade i maj har det varit mer eller mindre fullbokat.
– En rolig kundmix av Vättervågs trogna kunder, mina stamkunder och en hel del nytt. Det ger variation i arbetet, säger hon.
I salongen finns också Matilda Granat, hon går frisörlinjen och gör sin praktik på Stråh.
– Matilda kommer också gå in och jobba extra på lov och liknande, berättar Sara.
Det råder en hemtrevlig och glad stämning när du kliver in genom dörren.
– Det är så jag vill att det ska kännas.Och som kund ska du går härifrån och känna dig väl omhändertagen. Proffsigt,men ändå hjärtligt med omtanke.


WEBBTIPSET: Följ Stråh studio på Facebook och Instagram. Hemsidan är också under uppbyggnad på www.stråh.se

David Söderlind, Concret Reklam AB - Vätterhem

Skrivet av: David Söderlind, Concret Reklam AB