• Vätterhem

Råslätt får ännu fler studentbostäder

Student | Råslätt | 2017-08-09

På Råslätt finns Jönköpings största studentområde där Vätterhem har 577 studentbostäder. Här erbjuds varje år bostad till en tredje-del av alla utbytesstudenter från högskolans partneruniversitet, så kallade »free movers«. Flest i hela Jönköping! Inför hösten kom-mer 340 studentbostäder av olika slag att byta hyresgäster. – Det är en väldigt hektisk period men samtidigt väldigt roligt, vi får träffa studenter från alla världens hörn, berättar Elisabeth Ericsson-Bergegårdh, uthyrare studentbostäder på Vätterhem.

På området erbjuds både egen bostad, kompislägenhet samt rum i delad lä­genhet där studenter delar på kök och badrum. Kompislägenhet innebär att man har en två­ till trerumslägenhet där båda står på samma kontrakt och hyr lägenheten tillsammans.
I år välkomnas 184 killar och 162 tjejer från totalt 60 länder till vårt stu­dentområde på Råslätt. Exempel på representerade nationaliteter är Sri Lan­ka, Rwanda, Cypern, Korea, Australien, Brasilien och Kanada. – Det är en härlig internationell anda här på Råslätt, säger Eva Blomqvist förvaltare på studentområdet.

21 nya bostäder 
Sedan i mitten av augusti står 21 nya bostäder redo för studenter. 
– Genom att konvertera outnyttjade gemensamhetsytor har vi lyckats hitta plats för nya studentbostäder i form av korridorsrum. De nya bostäderna blir ett mixat boende, för killar och tjejer, med stora gemensamma kök och badrum, berättar Elisabeth. 
På området finns också en egen student förening (RSF) som är väldigt  aktiv och anordnar roliga fester, grillkvällar och turneringar med mera. Nyanlända studenter har möjlighet att låna diverse köksredskap och annan utrustning via RSF under terminen. 

Samlar köpoäng
Nytt för höstterminen blir Vätterhems nya studentportal. Här kommer studenterna att få all nödvändig information från Vätterhem som rör deras boende, men även annan användbar information så som nyheter, studentrabatter, busskort och mycket mer. 
Utöver studentområdet på Råslätt har Vätterhem även ett 50­tal studentlä­genheter i centrala Jönköping. Flertalet av dem är 1 rum och kök och är väl­digt eftertraktade. Många studenter gör bo karriär inom Vätterhem, när de tjä­nat ihop tillräckligt med köpoäng har de sista läsåren oftast tillräckligt för ett eget boende i City.

Vätterhems olika typer av studentbostäder:

  • Rum i delad lägenhet 2-4 rok på Råslätt
  • Egen lägenhet på Råslätt och i City
  • Kompislägenhet 2-3 rok på Råslätt
  • Korridorsrum byggs just nu på Råslätt

Flertalet av boendena hyrs möblerade.

 

Åk spökbussen till Råslätt!
Vet du att det varje onsdag går en spökbuss som inte finns med i den ordinarie tidtabellen från akademin till Råslätt?
Flera tips finns på vår studentportal: HTTPS://STUDENT.VATTERHEM.SE

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading