• Vätterhem

Premiär för podden "Mellan himmel och vårt område"

Unik poddsatsning för unga

Integration Evenemang Vätterhem informerar | Råslätt | Österängen | Öxnehaga | Centrum | 2021-05-12

Onsdag 12 maj är det premiär för podden ”Mellan himmel och vårt område”. Varje onsdag i sju veckor framåt släpps ett nytt avsnitt. Media, privatekonomi, kultur, jämlik hälsa och feminism är några av ämnena som kommer tas upp.

En unik satsning gemensamt med unga från Jönköping med syftet att göra röster hörda, sprida kunskap och skapa samtal i ett tryggt demokratiskt rum. Ungdomar mellan 15–25 år från Råslätt, Österängen och Öxnehaga i Jönköping har förutom att gästa podden själva fått utforma avsnitten genom att välja de ämnen som diskuteras. De bjuder på sig själva med berättelser från sitt perspektiv och sin verklighet.

- Podden är ett tryggt rum för samtal om demokrati, rättigheter och orättvisor. Genom att öka kunskapen kring de rättigheter och skyldigheter som råder tar vi aktiva steg mot ett mer jämlikt och jämställt samhälle, säger Dona Hariri programledare för podden.

Väcka tankar och skapa en känsla av tillhörighet

Målet är att beslutsfattare ska höra och få en större förståelse och insyn i vad unga tycker och tänker, men även att stärka ungdomar och skapa inkludering. Förhoppningen är att de ämnen och verklighetsbaserade berättelser som diskuteras ska väcka tankar och skapa en känsla av tillhörighet.

Podden är en satsning av bostadsbolaget Vätterhem i samarbete med juristen Dona Hariri som en del av projektet ”Din Rätt!”. Ett initiativ där Vätterhem investerar i sina hyresgäster genom att bland annat erbjuda kostnadsfri juridisk rådgivning.

Första avsnittet "Fake news"

I första avsnittet kommer Dona och journalisten, Joel Jonsson, Jönköpingsposten, lära sig att Facebook är dött. Vi snackar källkritik, jättebebisen Trump, sociala medier och den vinklade bilden av orten. Ungdomarna Elias o Mahdy från Österängen berättar om sugardaddys. Det är ett brott att dela taskiga saker, vad säger yttrandefriheten? Är det för lätt att vara anonym?

Bli en av poddens vänner genom att lyssna och gilla!

Du hittar podden på Acast och Spotify.

Följ oss på insta: MellanhimmelOvartomrade

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading