• Vätterhem

Öxnehaga Vårdcentral

Barnen invigde nytt lekrum

Områdesnytt | Öxnehaga | 2017-06-01

– Tidigare har vi haft några små stolar och ett litet bord i ett hörn. Titta nu vad fint det har blivit! Ett helt lekrum så att alla barn ska känna sig extra välkomna, säger Miriam Carlsson, verksamhetschef på Öxnehaga Vårdcentral när det är dags att inviga nytt lekrum på vårdcentralen.

Barnen från Kalvhagens förskola, specialinbjudan dagen till ära, verkade trivas fint och började direkt testa lekmöjligheterna.
– Totalt har vi 6.300 personer listade till vårdcentralen. Över hälften av dessa är 40 år eller yngre. Därför har vi mycket fokus på barn och familjer. Ändamålsenliga lokaler som gör att barn och unga känner sig trygga blir en viktig pusselbit, säger Miriam Carlsson.
Förutom det helt nya lekrummet har vårdcentralen också passat på att inreda ett helt nytt egenvårdsrum. Där kan du mäta och väga dig samt ta blodtrycket.
– Och givetvis helt gratis för alla att använda, säger Miriam.
Lite längre bort i lokalerna har ett gammalt soprum renoverats och blivit ett sårvårdsrum.
– En mycket efterlängtad satsning.
Där kan vi ta hand om sår för tvätt och omläggning med mera. Med ny utrustning i form av stol och dusch kan vår personal arbeta ergonomiskt och effektivt vilket innebär att behandlingen av patienten blir så mycket bättre, säger Miriam Carlsson.

Totalt har vi 6.300 personer listade till vårdcentralen. Över hälften av dessa är 40 år eller yngre. Därför har vi mycket fokus på barn och familjer.
David Söderlind, Concret Reklam AB - Vätterhem

Skrivet av: David Söderlind, Concret Reklam AB

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading