Nytt utseende för Mina sidor från 13 mars

Vätterhem informerar | 2024-02-21

Vätterhems fastighetssystem är lite av verksamhetens hjärta. Här samlas alltifrån styrning och underhåll i fastigheterna till kommunikation med dig som hyresgäst. Nu väntar en stor omställning när hela systemet byts ut. Vi ber om överseende med att vissa funktioner inte fungerar under övergångstiden mellan de olika systemen och att ditt ärende kan ha något längre handläggningstid. Vi inleder bytet 4 mars och 13 mars ska det nya systemet vara i gång fullt ut, berättar Maria Holgersson, IT-projektledare på Vätterhem.

Bakgrunden till skiftet är att med dagens moderna teknik och krav på snabb och effektiv kommunikation håller Vätterhem på att växa ur det gamla systemet.
– Tittar vi på det ur Vätterhemsperspektiv kommer det nya systemet kunna effektivisera våra processer och arbetsrutiner. Förvaltning av våra fastigheter innebär mycket planering och styrning av bland annat underhåll, som nu på ett bättre sätt kan synkroniseras, berättar Maria.
– För dig som hyresgäst kommer det nya systemet framförallt att märkas när du loggar in på Mina sidor efter 13 mars. Förhoppningen är att du upplever snabbare och enklare kommunikation med Vätterhem genom att du till exempel kan följa ditt serviceärende och få notifikationer när uppdateringar finns. Det här vet vi är efterfrågat av hyresgästerna så det ska bli fantastiskt att få en plattform som erbjuder detta.

Glöm inte registrera dig efter 13 mars

Till att börja med kommer funktionerna i systemet vara i princip identiska med nuvarande system.
– Vi ser till att få grunden att fungera – att byta system är en stor insats. Successivt kommer vi sedan komplettera med nya funktioner på Mina sidor, med målet att  förenkla din vardag som hyresgäst hos Vätterhem, berättar Maria.

Och till dig som Vätterhems hyresgäst uppmanar hon:
- För att ta del av nya och förbättrade Mina sidor måste du registrera om dig i det nya systemet. Dina köpoäng och din information kommer finnas kvar. Kontakta ditt närmaste förvaltningskontor om du behöver hjälp.

»För att behålla dina köpoäng måste du registrera om dig i det nya systemet efter den 13 mars.«

Från 13 mars kommer Mina sidor få nytt utseende!

Den 4 –13 mars kommer nuvarande system att stängas ned för uppdatering. Från och med 13 mars hittar du länk till Nya Mina sidor på Vätterhems hemsida. För att ta del av nya och förbättrade Mina sidor, behöver du logga in.

Exempel på vad du som inloggad kan se på Mina sidor

1. Dina köpoäng.
2. Erbjudande som du fått på bostad, bilplats eller förråd.
3. Dina avtal.
4. Planlösning på din lägenhet.
5. Din hyresavi (endast från april 2024). Tidigare avier är ej med.
6. Se månadsförbrukning på el och vatten som debiteras av Vätterhem (från 1/1 2023).
7. Serviceärenden.

Exempel på vad du som inloggad kan göra via Mina sidor

1. Skapa intresseanmälan för bostad, bilplats eller förråd.
2. Skapa serviceärende på din lägenhet eller närområde som tvättstuga eller utemiljö.
3. Boka tvättstuga digitalt (enbart vissa adresser).
4. E-signera avtal (nytt avtal och uppsägning av befintligt).

Besök Mina sidor regelbundet så att du inte missar något, fler funktioner kommer lanseras under året.

Skrivet av: David Söderlind, Concret Reklam AB

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading