• Vätterhem

Ny version av vår bostadsapp

| 2017-10-31

I mitten av oktober uppdaterade vi vår bostadsapp. Vår nya app har flera funktioner som kommer att förenkla och förtydliga för dig som kund. Du kan nu se dina köpoäng, svara på visning, ladda upp intyg och ändra kontaktuppgifter direkt i appen. Alla kunder som redan har vår bostadsapp kommer att informeras om att en ny version finns tillgänglig för nedladdning.

Vad är nytt? 

  • Köpoäng visas på startsidan
  • Köpoäng plats 5 visas i annonserna
  • Overifierad e-post visas på startsidan
  • Möjlighet att svara på visningserbjudande
  • Möjlighet att ladda upp intyg
  • Dina kontakter för hyresgäster

 

En kort guide för vår nya app: 
Logga in
Användarnamn är det samma som du använder vid inloggning på vår hemsida. Ditt användarnamn är oftast ditt fullständiga personnummer 12 siffror utan bindestreck. I dagsläget går det tyvärr inte att använda alternativa inloggningsmetoder så som Mobilt BankID eller BankID med mera.
Har du inget konto hos Vätterhem klicka på länken under inloggningsrutan och följ stegen.

Overifierad e-post
Det är väldigt viktigt att du verifierar din e-post. Utan en verifierad e-post kan vi inte skicka några förslag eller lägenhetserbjudanden.

Köpoäng & spärrar
Dina köpoäng visas nu direkt på startsidan tillsammans med datum för registrering. Om du av någon anledning är spärrad kommer aktuell spärr tillsammans med en röd markering visas till vänster.
När du söker lägenhet visas köpoäng plats 5 i bostadsannonserna tillsammans med dina köpoäng. Du kan på så vis få en fingervisning om hur stor chans du har att få ett erbjudande om bostaden.

Svara på visning & erbjudande
Du som har fått ett erbjudande om en bostad kan nu svara på visning direkt i appen. Under »Ärenden« och rubriken »Erbjudande« kan du svara på om du kommer att delta på visningen eller inte. Glöm inte att svara senast 4 timmar innan visningen äger rum. När du varit på visning måste du sedan svara på om du är intresserad av lägenheten eller inte.

 

Intygsuppladdning
Om du får ett erbjudande om en bostad är det viktigt att du laddar upp filer/intyg som styrker angiven inkomst under rubriken »Intyg« i menyn. Om du söker en studentbostad ska studieintyg laddas upp.

Ändra kontaktuppgifter
Du kan nu snabbt och smidigt ändra dina kontaktuppgifter så som telefonnummer, e-post och bostadsadress under »Uppgifter«.

Språk och notiser
Den nya versionen av appen har språkstöd för både engelska och svenska, du väljer själv språk under »Inställningar«. Här kan du också välja hur du vill ta emot nyhetsmeddelanden från Vätterhem.

 

För hyresgäster

Mina Sidor
Under rubriken Mina Sidor kan du som hyresgäst nu se sina avtal, betalningar, förbrukning, kontaktpersoner, boka tvättstuga och registrera en tillfällig adress.

 

Avtal – Visar grundläggande information om dina avtal.

Betalningar – Här får du tillgång till dina senaste hyresavier tillsammans med betalningsinformation så som ocr-nummer, bankgironummer och förfallodatum. Alla hyresavier går att ladda ner som en kopia till din telefon eller surfplatta.

Boka tvättstuga – Är du en av de hyresgäster som har ett digitalt bokningssystem i tvättstugan, kan du nu boka tider digitalt.

Förbrukning – Här kan du se din eventuella förbrukning av vatten och el som betalas via hyresavin.

Kontaktpersoner – Här finner du telefonnummer och e-post till din bovärd och förvaltare.

Tillfällig adress – Du kan nu själv lägga in en tillfällig adress för dina hyresavier. Tänk på att lägga in från och med datum från den 15 i månaden för att hyresavierna skapas och skickas ut innan månadens slut.

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading