• Vätterhem

Ny Trend i city

Lokaler | Centrum | 2017-07-04

I våras flyttade populära klädbutiken Trend från Väster till Öster. Närmare bestämt till Vätterhems lokaler på Lantmätargränd. – Vi behövde större lokaler samtidigt som läget är mycket bra. Här ligger vi mitt i flödet av folk och med massa kompletterande butiker runtom, säger Desiree Leander.

Hon driver Trend sedan drygt två år tillbaka tillsammans med Marcus Börjesson.
– Vi vill skapa en personlig atmosfär och är noga med att välja leverantörer som står för kvalitet, en egen stil och schyssta tillverkningsförhållanden, berättar Marcus.
Målet är att vara modebutiken för »mor och dotter«.
– Vi upplever att det funnits en efterfrågan som vi lyckats fylla med vårt koncept. Vi är inte billigast och inte dyrast utan finns i ett mellanprissegment med kläder som har något extra. 
Ett kvitto på det var att Trend 2016 utsågs till Årets tjejbutik i Jönköping.
– Det visar att vi jobbar på rätt sätt. För det är kunderna som har röstat fram oss, säger Desiree Leander.

Målet är att vara modebutiken för mor och dotter

Mycket mönster och färg!
Stamkunderna från Väster har följt med efter flytten. Samtidigt som många nya har tillkommit.
– Vi jobbar med svenska och danska märken. När vi gör våra inköp blir det aldrig några stora serier eller upplagor. Du behöver inte vara orolig att hela stan går runt i samma tröja som du köper här, säger Desiree.
På Trend är man noga med att skapa en personlig köpupplevelse.
– Vissa butiker erbjuder »Personal shopper« under vissa tider eller teman. Hos oss är det så det funkar hela tiden. Varje dag, skrattar Marcus.
– Jag gillar att ge tips och hjälpa kunden att hitta rätt. Eller kanske inspirera till en ny inriktning i garderoben. Genom de små serierna har vi också alltid något nytt när du kommer förbi, säger Desiree.
Vad är då hett inför sommaren? Vad är trend hos Trend sommar 2017?
– Klänningar går alltid hem så det har vi satsat extra på med massor av olika modeller och storlekar. Roligt nog är det mycket mönster och mycket färg som gäller i år. Satsa på det, säger Desiree Leander.

David Söderlind, Concret Reklam AB - Vätterhem

Skrivet av: David Söderlind, Concret Reklam AB