• Vätterhem

Ny sjuksköterskemottagning

Hjärtat är med på Öxnehaga vårdcentral

Områdesnytt | Öxnehaga | 2016-06-01

Sedan några månader tillbaka finns en unik hjärt- och blodtrycksenhet på Öxnehaga vårdcentral: – Patienter som lever med högt blodtryck och olika hjärtsjukdomar behöver en kontinuerlig uppföljning. Sjukhuset fokuserar på det akuta skedet. Vi vill vara en resurs i vardagen för alla i vårt närområde som lever med sin kroniska sjukdom, säger Miriam Carlsson, verksamhetschef på Öxnehaga vårdcentral.

Det var när vårdcentralen anställde distriktssköterskorna Petra Falk Hancic och Lena Heinebäck som tankarna på att starta upp Hjärthälsan föddes:
– Vi har jobbat i många år som hjärtsköterskor på sjukhuset. Nu har vi kompletterat upp med studier till distriktssköterskor.
– En unik specialistkompetens som vi vill använda på bästa sätt när Petra och Lena valde att börja jobba här, säger Miriam Carlsson.

Information ger trygghet  
Öxnehaga vårdcentral har idag omkring 6 300 personer listade. Företrädesvis Öxnehagabor.
– För att besöka Hjärthälsan krävs ingen remiss. Det är bara att ringa och boka tid om du har en hjärtsjukdom och är listad hos oss, förklarar Lena Heinebäck.
Hjärtrelaterade problem kan ha många olika orsaker.
– Därför vill vi vara breda och vända oss till alla hjärtpatienter. Inte bara dem med hjärtsvikt utan vi har idag även patienter som kommer till oss regelbundet med förmaksflimmer, som har haft hjärtinfarkt, opererat klaffar, kärlkramp, högt blodtryck och så vidare, säger Lena.
– Nyckeln är att skapa trygghet i vardagen. Många har kanske behandlats akut på sjukhuset. Men vad händer när du skrivs ut? Där vill vi finnas och vara en resurs för frågor, erbjuda kontinuerliga återbesök med mera. En välinformerad patient är en tryggare patient. En trygghet i att leva med sin sjukdom, säger Petra Falk Hancic.

David Söderlind, Concret Reklam AB - Vätterhem

Skrivet av: David Söderlind, Concret Reklam AB

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading