• Vätterhem

Nu kan du se Jönköpings lokal TV

Vätterhem informerar | Öxnehaga | Österängen | Råslätt | Centrum | 2022-07-06

Jönköpings Lokal TV är igång och sänder varje vecka med varierad och innehållsrik tablå. TV-kanalen drivs helt ideellt och har just nu 20 medlemmar. Vi är en ickekommersiell lokal-tv-kanal som står öppen för alla som har en lokal förankring oavsett åsiktsriktning, och som vill sända tv på demokratisk grund. Vi sänder både i tv och på webben. Din förening, ditt företag eller din organisation kan bli medlem och själv sköta produktionen, eller låta andra producera åt er, berättar Christer Ask, ordförande i Lokal TV-föreningen.

Själva tv-kanalen är liksom SVT:s kanaler en så kallad must carry-kanal. Kabel- och IPTV-operatörer är alltså skyldiga att se till att alla i Jönköping med omnejd kan se kanalen.
– Vår bedömning är att vi i dag når cirka 50 000 hushåll i Jönköpings kommun via tv. Tablån publiceras i JP varje tisdag och du kan också få koll på veckans innehåll på jonkopingtv.se

Inför valet i höst tipsar Christer om en speciell satsning:
– Den nybildade demokratiföreningen Demos storsatsar med timslånga »hemma hos«-reportage hos alla förstanamnen bland kommunens åtta politiska partier. Programmen kommer att sändas på bästa sändningstid med repriser på morgonen dagen efter, samt en uppsamlingsrepris på söndagen. De kommer även gå i repris i slutet på augusti, ett par veckor innan valet. Demos kommer även spela in ett program inför valet om »Infrastrukturen i Jönköping City« – ett program som bland annat sponsras av Vätterhem, berättar Christer Ask.

»Du som bor i en Vätterhemslägenhet hittar Jönköping Lokal-TV på kanalplats 380.«

Nu ser vi över TV- & bredbandsutbudet

Vätterhems nuvarande TV-upplägg, den så kallade Öppen TV, lanserades 2012 och var då först i landet med att erbjuda ett öppet TV-nät där alla tjänsteleverantörer var välkomna att erbjuda sina kanaler till våra hyresgäster. Valfrihet för dig som hyresgäst har varit ledordet och det har mynnat ut i fler än 300 kanaler att välja på.

När detta upplägg nu fyller 10 år, kan vi genom frågorna i vår hyresgästenkät konstatera att valfriheten bland fasta kanaler inte längre är en så viktig fråga. Det är till och med så att närmare 52 procent av er hyresgäster svarar att fasta kanaler inte är lika intressant framöver. Hellre önskar ni då streamingtjänster och snabbare bredband. Även själva TV-boxen som finns i lägenheterna börjar bli dags att byta ut, kanske inte så mycket för sin tekniska tillförlitlighet, men väl för att det idag finns möjlighet att titta på TV genom appar och därmed slippa box helt och hållet.

Utifrån detta har vi på Vätterhem under en tid arbetat med idéer om vårt framtida utbud av TV och internet. Vår målbild är att erbjuda en ny typ av valfrihet, kanske ett paket med ett antal olika fasta kanaler, streamingtjänst med film och serier, bredband och TV-box eller app. Ännu vet vi inte det exakta innehållet, men vår ambitionsnivå är hög och förhandlingar kommer att pågå under hösten. Vi återkommer med uppdaterad information och hoppas ha ett spännande erbjudande till dig framåt årsskiftet.

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading