• Vätterhem

Nu inleder vi uthyrningen av Strandängstorget!

20 oktober påbörjas uthyrningen

Nyproduktion | Centrum | 2023-10-16

Strandängstorget beräknas står klart för successiv inflyttning från våren 2024 och är Vätterhems största enskilda nyproduktionsprojekt sedan miljonprogrammens tid. Totalt byggs 164 bostäder; 124 hyresrätter i storlek 1–4 rum och kök samt 40 trygghetsboenden i 1–3 rum och kök. I markplan upprättas verksamhetslokaler för att skapa en citykänsla och naturlig mötesplats. Här kommer såväl gym som restaurang och små butiker etableras framöver.

Arkitektens vision
Att kvarteret ska sammankopplas till befintlig bebyggelse är självklart för arkitekten Matt Patterson, Tengbom, som valt jordiga toner i materialvalen såsom tegel, skiffer, träkänsla och sedumtak. Kvarterets byggnader är utformade med olika material och gestaltning för att ge en variation och skapa en levande och trivsam stadsdel. Strandängstorget blir en attraktiv mötesplats som bjuder in till vistelse och umgänge och kommer vara en viktig knutpunkt för stadsdelens framtida utveckling.

Vill du flytta in på Strandängstorget?
Bostäderna kommer att fördelas via vår ordinarie bostadskö och tilldelas enligt köpoängsprincipen. Om du inte registrerat dig i vår bostadskö rekommenderar vi att du gör detta och anger »Nyproduktion« som önskat sökområde. Står du redan i vår bostadskö se över din sökprofil och ange »Nyproduktion« som sökområde.

Öppet hus 22 oktober
Välkommen till en förhandsvisning av våra nyproducerade hyresrätter på Strandängen. Det kommer att finnas möjlighet att besöka några av våra moderna, ljusa och välutrustade lägenheter samt få en känsla för området.

Personal från Vätterhem kommer att vara på plats för att besvara dina frågor om lägenheterna, området och uthyrningsprocessen.

Datum: 22 oktober
Tid: 10.00-12.00
Plats: Ebba Ramsays väg 92
Parkering: under eventet finns gratis parkeringsmöjligt i p-huset på Ebba Ramsays väg 91

Snabbfakta Strandängstorget

  • 3,5 km från Jönköpings centrum
  • Antal lägenheter: 164 hyresrätter varav 44 trygghetsboenden
  • Storlek: 1–4 rok
  • Byggstart: 27 september 2021
  • Inflyttning: påbörjas våren 2024
  • Boarea: 34–106 kvm


Om Strandängen
Vätterhems nyaste stadsdel har Vättern som närmsta granne. Arkitekturprisade Ormhuset stod inflyttningsklart 2015 och i slutet av 2017 var hela etapp 1 med friköpta radhus och Kultur- och Gatuhusen inflyttade och klara. Ängshusen fick sina hyresgäster under hösten 2021 och nu är det dags för Strandängstorget att växa fram. Närheten till Jönköpings service är svår slagen. 10 minuter på cykel eller 5 minuter i bil så är du mitt i stan. Samtidigt som Vättern ger utsikt och rymd - fält, skog och ängar ramar in och skyddar. Välkommen att uppleva du också.

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading