• Vätterhem

Nu får the Backyard även en Backstage

Områdesnytt | Öxnehaga | 2020-07-07

I samband med att the Backyard firar 1 år bygger nu Vätterhem, tillsammans med ungdomar från stadsdelen även Backstage för att ytterligare bredda användningsområdet för den nya populära samlingsplatsen på Öxnehaga.

Byggnationen av Backstage håller på att slutföras och den öppna scenen med sedumtak kommer med all säkerhet bjuda in till både sång, dans och en rad andra uppträdanden. Förutom två snickare från Skanska hjälper 11 av Vätterhems sommarjobbande ungdomar till med att få klart byggnationen till semestern. Det som kvarstår är belysning, ljud och wifi vilket beräknas bli klart någon gång runt skolstarten.


Besöksåldern stiger med timmarna på dagen
Det är inte bara basketspel som sker på the Backyard. I början av dagen intas arenan av de yngre barnen för att under kvällen erbjuda ett skönt häng för ungdomar. Platsen är väl upplyst och en högtalaranläggning är installerad där besökarna enkelt kan plugga in för att spela just sin musik.


Ungdomarna fick själva bestämma
Förra sommaren rekryterades ett 10-tal ungdomar via Fritidsgården Forum med uppdrag att arbeta fram ett underlag för en mötesplats på Öxnehaga. Förslaget för the Backyard ritades sedan upp av en arkitekt och mynnade ut i en parkläktare med flyttbar basketkorg och fantastisk vy över Vättern.

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading