• Vätterhem

Miljösmarta restips

Vardagstips och spännande utflyktsmål

Miljö | Centrum | Råslätt | Öxnehaga | Österängen | 2016-05-19

Nu är våren här och med det finns det stora möjligheter att vara ute i det gröna. Det går alldeles utmärkt att göra riktigt miljöschyssta resval, både till vardags och som utflykt.

- Cykla eller gå till jobbet. Ett utmärkt sätt att vakna till på morgonen – du kommer fram piggare än om du tar bilen. Om du bara ska åka inom staden blir tidsskillnaden mellan cykel och bil inte mer än några minuter. Dessutom får du gratis vardagsmotion, sparar på bensinpengar och släpper inte ut massa växthusgaser.
- Om du har för långt att cykla eller gå – ta bussen! Där kan du i lugn och ro planera dagen, kolla nyheterna på telefonen eller kanske prata med någon medresenär, utan att behöva tänka på att köra i morgonträngseln. Den bruna matavfallspåsen du slängde på vägen till bussen är bränslet som tar dig till jobbet!
- Om du måste ta bilen kanske du kan ta med dig en granne eller en kompis? Eller varför inte flera! Det är alltid roligare att samåka, ni kan dela på bensinpengarna och miljön belastas mindre än om ni åker i varsin bil.

Planerar du sommarens semester? Då finns det massa spännande saker du kan göra hemmavid. Ta en cykeltur upp längst Vätterkusten eller kanske tågluffa i Sverige?

En fin helg kan det ändå bli lätt att fastna inomhus, passa då på att ta cykeln och åk på äventyr. Jönköping har massvis med pärlor att se inom rimligt avstånd. På Jönköpings kommuns hemsida finns det en massa bra tips på spännande utflyktsmål. Och du, glöm inte picknickkorgen.

Ge dig ut i naturen med cykel eller till fots med kameran i högsta hugg. Våren kan vara fantastisk vacker att fota, allt från vårvackra blommor till solnedgångar och vidsträckta vyer går att fånga med ett enkelt klick!

Är du sugen på att börja cykla men vet inte riktigt var? Sväng förbi ditt områdeskontor och hämta en gratis cykelkarta över Jönköping.
Rickard Thil - Vätterhem

Skrivet av: Rickard Thil