• Vätterhem

Många fördelar när gym blir korridorsrum

Student | Råslätt | 2018-07-22

Lagom till att höstterminen på högskolan drar igång kommer nio rum i korridorsboende stå färdiga på Råslätt. Det är möjligt tack vare att platsen för nuvarande studentgym byggs om till boende samtidigt som gymmet flyttar in i nya lokaler i Sockertoppen. – Trycket på fler studentbostäder på Råslätt är stort. Samtidigt som gymmet är flitigt använt. Men med den här lösningen blir alla vinnare, säger Eva Blomquist på Vätterhem.

Sockertoppen är redan idag en central samlingspunkt för studenterna på Råslätt.
– Men det kommer bli ännu tydligare när gymmet flyttas hit också. Vi låter bygga om ett förråd, en bastu och ett kontor i Sockertoppen till ett fräscht gym. Mycket bättre och mer ändamålsenligt än det gamla, säger Eva.
Redan i höstas stod 21 nya korridorsrum färdiga på området. Och boendeformen där man samsas om kök och samlingsytor är populärt.
– Vi har ett väldigt högt söktryck på dessa bostäder. Så ytterligare tillskott är välkommet.


Snart nytt gym! Eva Blomquist, Senada Avdic och Sandra Johansson som jobbar på Vätterhems studentbostäder på Råslätt är eniga om att flytten av gymmet till Sockertoppen samtidigt som  lokalen för nuvarande gym byggs om till korridorsboende är en vinst för alla. 

Testfasad
Fler korridorsrum genom flytten av gymmet är dock inte det enda som är på gång:
– I höst kommer fasaden på Kärrhöksgatan 90–96 bli pilotprojekt för de omfattande fasadrenoveringarna som ska genomföras på hela Råslätt. Men vi blir först ut. Färgen kommer att blästras bort, balkongerna kommer att bli luftigare med pinnräcken, trapphusen med större glasytor för mer ljus och entréerna byggs om för att bli ljusare och tryggare, berättar Eva.


Fasaden på Kärrhöksgatan 90–96 blir först ut i det stora fasadrenoveringsprojektet som inleds i höst. 

80 bostäder
Dessutom planeras också fönsterbyten i samband med fasadrenoveringen.
– Vi räknar med att detta inleds någon gång i höst. Det ska bli spännande att se effekten på gården när det här nya fasadkonceptet genomförs.
Lite längre fram i planeringen ligger också byggnationen av cirka 80 nya studentlägenheter i ett helt nytt hus i anslutning till studentområdet.
– Det är det gamla parkeringshuset P1 som ska rivas och ersättas av en ny fastighet som förutom studentbostäder även ska inrymma Vätterhems förvaltning på Råslätt. Men det är än så länge endast på planeringsstadiet. Vi tar gym­- och korridorsbyggnationen först, skrattar Eva.

David Söderlind, Concret Reklam AB - Vätterhem

Skrivet av: David Söderlind, Concret Reklam AB