• Vätterhem

Lyckade kvällsvandringar ger trygga stadsdelar

Medarbetare Områdesnytt Evenemang | Råslätt | Österängen | Öxnehaga | 2021-01-18

I samband med att fritidsgårdar och andra mötesplatser för ungdomarna hållits stängda under hela jullovet bestämde Vätterhem dagarna före jul att erbjuda sina medarbetare att delta i trygghetsvandringar på Österängen, Öxnehaga och Råslätt.

Många frivilliga kvällsvandrare
Trots kort varsel och lagom tills många av Vätterhems medarbetare skulle gå på julledighet var engagemanget otroligt stort när frågan om att delta i kvällsvandringarna ställdes. Under perioden 23 december till 10 januari genomförde inte mindre än 60 Vätterhemsmedarbetare tillsammans 200 kvällspass för att öka tryggheten i våra stadsdelar.

Framgångsrik samverkan
Även kommunens fritidspersonal och lokala föreningar är högt engagerade och medverkande under trygghetsvandringarna på Råslätt och Öxnehaga. På Österängen har flera frivilliga hyresgäster anslutit för att skapa trygghet i sin stadsdel tillsammans med Vätterhems personal.

Avgörande insatser
Trots en julledighet med hårda restriktioner och stängda verksamheter för att minska smittspridningen kan vi konstatera att insatserna har varit en avgörande faktor till ett av de lugnaste julloven. Kultur och fritidsverksamhet såväl som idrottsanläggningar håller fortsatt stängt och framgångarna gör att trygghetsvandringarna fortskrider åtminstone januari ut. Fritidspersonal och föreningar utför kvällsvandringar under veckodagarna medan Vätterhem bemannar lördags- och söndagskvällar.


De här fina snöänglarna passerade vi under söndagens lugna vandring på Öxnehaga.

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading