• Vätterhem

Khadra Abyan är en av finalisterna i Årets volontär 2021

Integration Hållbarhet | Öxnehaga | Österängen | Råslätt | 2021-12-03

Föreningen Hand Till Hand består av kvinnor i områdena som pratar med människor, visar närvaro och förstärker känslan av trygghet. Det är Vätterhem mycket tacksamma för!

Under 2019 bildade Khadra Abyan föreningen tillsammans med några enstaka kvinnor och barn och under två år har den vuxit till att omfatta ca 100 kvinnor. Nu är hon finalist i Årets volontär 2021.

Skjutningen av en ung pojke på Öxnehaga fick Khadra att bestämma sig för att göra något och utgångspunkten var att stärka tryggheten på Öxnehaga genom kvällsvandringar. Föreningen har vuxit med många olika aktiviteter t ex killsnack, aktiviteter för barn under sommarlovet och föräldraskapsföreläsningar tillsammans med socialtjänsten. Parallellt har kvinnor kvällsvandrat på Öxnehaga, Råslätt och Österängen. Under sommaren 2021 kvällsvandrade de 3 kvällar i veckan under hela sommarlovet.

Vätterhem har gemensamt med studieförbundet NBV och Jönköpings kommuns Kultur- och fritidsförvaltning stöttat föreningen Hand Till Hand sedan starten. Jönköpings kommun har genom en föreningscoach arbetat med bland annat organisering, styrelseutbildning och verksamhetsplanering. Genom NBV har föreningens medlemmar gått handledarutbildningar och sedan själva kunnat hålla barnaktiviteter.

Bild: Volontärbyrån

På volontarbyran.org kan du läsa om alla årets finalister.

Lyssna på P4 Jönköpings intervju med Khadra: