• Vätterhem
  • Vätterhem
  • Vätterhem

Karneval, fest och solsken på årets Öxnehagadag

Evenemang | Öxnehaga | 2017-05-22

Solen sken och humöret var på topp när det längsta karnevalståg som Öxnehaga har skådat dansade genom området. Över 600 skol- och förskolebarn, lärare, dagbarnvårdare, föräldrar och föreningar deltog i tåget.

När tåget dansade in i Öxnehaga centrum drog det fullspäckade scenprogrammet igång. Konferencier Angelita Nooni styrde med van hand programmet på ett föredömligt sätt. Öxnehaga centrum var fullt av folk när dragplåstret Panetoz klev upp på scen. Hela torget gungade när hitlåten ”Dansa Pausa” drog igång. Vi såg baland andra Jocke Sjöqvist och Coverland som framförde Elvis låtar, VLO – Viktor Ludvig Olofson – en bolltrollare utan dess like och de lokala förmågorna Ronja Memselius och Kim Karlsson. Programmet avslutades med en härlig assyrisk fest när Firas Younadam intog scen.

Priset till Årets Öxnehagaprofil tilldelades i år Rose-Marie Segersson, rektor för Öxnehaga skolområde och ordförande i områdesgruppen på Öxnehaga. Hans Widell, förvaltningschef på Öxnehaga, som går i pension utnämndes till Mr Öxnehaga och tilldelades en stadens nyckel.

Konditori Postiljonen bjöd på en 75 decimeter lång tårta. En decimeter tårta för varje Vätterhemsår, tårtan illustrerade Vätterhems historia från det första huset på Lillgatan 34 till visionen om Öxnehagatornen som vi hoppas börja bygga snart.

Hela Öxnehaga var i feststämning med loppis, leksaksbyte med Retoy, fotbollsturnering, invigning av Rädda barnens och Ikeas studierum, pyssel och mycket, mycket mera.

Ett stort tack till alla er som engagerat er i årets Öxnehagdag!

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading