• Vätterhem

Johannes lägenhet var en högvinst

Råslätt | 2018-08-17

Efter att ha pendlat från Rörvik utanför Sävsjö till jobbet på Erikshjälpen en bra tid föll bitarna helt plötsligt på plats för Johannes Norberg. – På mindre än en vecka fick jag fast anställning och en egen lägenhet på Råslätt, helt otroligt, berättar han. Johannes är en av dem som tilldelats en Vätterhemslägenhet via lottning.

Johannes tar emot i sin etta på Havsörnsgatan. Den är smart planerad och känns rymlig och personlig.
– Nu med sommarvärmen har det varit kul att göra i ordning på balkongen. Det är ju faktiskt riktigt fin kvällssol här.

Han har de senaste tio åren rest en hel del i världen. Bland annat för att göra volontärarbete.
– När jag så fick fast jobb kände jag behovet av att hitta en fast punkt närmare jobbet för att slippa pendla. Problemet var ju bara att jag inte hade stått i någon lägenhetskö. Jag undersökte möjligheten att köpa en bostadsrätt men det kändes inte rätt just nu.

Trivs på Råslätt
Han chansade därför och såg på Vätterhems hemsida att det lades ut en lägenhet för lotteri.
– Tydligen var jag en av de lyckliga som lottades fram och när jag tackade ja var jag först i lottlistan!
Nu har han bott i lägenheten i drygt ett halvår. Han är engagerad i Råslätts Församlingsgemenskap och trivs på området.
– Genom mina resor har jag lärt mig att uppskatta andra kulturer och att möta människor. Där är ju Råslätt perfekt. Jag har en hel del kompisar här och vi är ett gäng som brukar hålla igång med lite innebandy.

 SÅ FUNGERAR VÄTTERHEMS LOTTNING AV LÄGENHETER:
Huvudregeln är att lägenheter publiceras på Torget på www.vatterhem.se. I vissa undantagsfall; det kan exempelvis handla om lägenheter med kort inflyttningstid vid exempelvis dödsfall, publiceras lägenheter på Lottning. Detta tillämpas på ungefär tre procent av lägenheterna. Lottningslägenheterna publiceras på måndagar och onsdagar kl. 19.00 och ligger publicerade i 24 timmar. Om du, under tiden den ligger publicerad anmäler ditt intresse för lägenheten är du med i lotteriet. I första lotterivändan (som ombesörjs slumpvis av en dator) lottas fem personer fram som blir erbjudna att komma på visning (helt oberoende av köpoäng). Väl på visningen får du välja att tacka ja eller nej. Lotten har sedan avgjort turordningen bland de fem som blivit inbjudna till visning (bara uthyraren kan se detta). Uthyraren går igenom de framlottade personerna i tur och ordning och ser om de valt att tacka ja (och om inkomsten som styrks genom intyg räcker för lägenheten).

 

 

David Söderlind, Concret Reklam AB - Vätterhem

Skrivet av: David Söderlind, Concret Reklam AB

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading