• Vätterhem

Intense Gym öppnar på Österängen

Ta din träning till nästa nivå

Lokaler | Österängen | 2016-12-30

– Det finns många gym i Jönköping. Men ingen som har Hammer Strength, träningsmaskiner från USA som enligt mig är de bästa som finns. Supermaskiner som kombinerar träningseffektivitet med ergonomi och som kommer att ta din träning till nästa nivå, berättar Robert Younan, entusiastiskt. Som tidigare bodybuilder på högsta tävlingsnivå torde han veta.

Precis vid ingången till Österängen centrum, mitt emot Österängens konsthall, pågår renoveringen av lokalen för fullt. Omklädningsrum har byggts, väggarna målats och nya golv är precis på gång när Vi i Vätterhem är på besök.
– Vi hoppas att allt är klart för öppning i februari, säger Katrin Younan, Roberts syster som kommer att vara med i teamet bakom gymmet.
– Det är Robert och min man Nineb Oraha som kommer att driva Intense Gym. Men jag kommer att vara med i bakgrunden också, berättar Katrin.

Lokal med potential
Det var när hon träffade Christer Eidefjäll på Vätterhem i ett uppdrag på hennes ordinarie arbete som apotekare som hon fick nys om lokalen.
– Både jag och min bror tränar mycket och har haft det här som en dröm länge. Att öppna ett gym så som vi vill ha det, berättar Katrin.
– Men det har fallit på att vi inte har hittat rätt lokal. Men så fick vi se denna och såg direkt potentialen med de stora ytorna. Dessutom enkelt att komma intill, enkelt att parkera. Perfekt för den som vill lägga tid på träning istället för att leta parkering, säger Robert.

 

»Vi såg direkt potentialen med de stora ytorna. Enkelt att komma intill, enkelt att parkera. Perfekt för den som vill lägga tid på träning istället för att leta parkering.«

Olika vinklar
Roberts tävlingsbana inom bodybuilding har gett honom mycket erfarenhet.
– Jag blev nästan ofrivilligt personlig tränare och hjälpte lite kompisar under min aktiva period. Men jag gillade det och har bland annat studerat näringslära för att bredda mina kunskaper ytterligare. Så jag kommer vara noga med att hjälpa till i gymmet för alla som vill ha min hjälp. Alla dem som vill ta sin träning till nästa nivå.
Maskinerna som Intense satsar på pratar Robert gärna mer om.
– Det kommer att finnas flera maskiner för varje muskelgrupp. Så även om du vill köra bröstmuskler kommer det att finnas mycket att välja på, och maskinerna tar från olika vinklar för bästa träningseffekt i kombination med ergonomi.

Mycket hjärta
Engagemanget när Katrin och Robert berättar om planerna lyser igenom.
– Det är härligt att se en dröm växa fram, konstaterar Katrin.
– Tänk bara att få träna på ett gym
som du själv har fått bygga upp, säger Robert, blickar ut över lokalen, funderar en stund innan han lägger till:
– Det kommer att finnas mycket hjärta här.

David Söderlind, Concret Reklam AB - Vätterhem

Skrivet av: David Söderlind, Concret Reklam AB