• Vätterhem

Information om bostadshyran

Vätterhem informerar | Råslätt | Österängen | Öxnehaga | Centrum | 2020-04-03

 

Bästa hyresgäst,

Den nuvarande situationen med den pågående Coronapandemin har stor påverkan över hela samhället och påverkar även ekonomi och sysselsättning. I vårt arbete i dessa dagar eftersträvar vi så normal verksamhet som möjligt med stort hjärta och värme.                                                                                                           

Med denna information önskar vi ge dig svar på vad som händer om du med anledning av den pågående pandemin skulle få svårigheter med att betala hyran för din lägenhet. Som privatperson och anställd har du ett omfattande skyddsnät i samhället. Till att börja med får de flesta arbetsgivare ett stort stöd av regeringen för att minimera arbetslösheten och ge alla förutsättning att kunna betala sin hyra.

  • För dig som har en pågående anställning, även om du är korttidspermitterad eller varslad, är det mycket viktigt att i dessa ekonomiskt turbulenta tider vara med i A-kassan. Under den rådande situationen har regeringen beslutat om att både sänka kraven för att kunna ta del av A-kassan samtidigt som ersättningsnivåerna höjs under en period framöver.

  • Om det är så att du inte har möjlighet att få del av det skydd som A-kassasystemet ger finns det ett skyddsnät via Jönköpings Kommun. Socialförvaltningen och hyresskuldrådgivningen finns som stöd i situationer som denna. Läs mer om rådgivning vid hyresskuld och försörjningsstöd.

  • Vi på Vätterhem tänker göra allt i vår makt för att ingen av våra hyresgäster ska förlora sin bostad på grund av Coronakrisen. Vi är beredda att hjälpa till med avbetalningsplaner, vi slopar tillsvidare påminnelseavgifter mm. men vi kommer också kräva att du själv är aktiv och har styrkta intyg. Om det är aktuellt med avbetalningsplan är det viktigt att du tar kontakt med Vätterhems ekonomiavdelning. Att efterskänka hyror är tyvärr inte möjligt, dels för att vi måste tillämpa samma ekonomiska förutsättningar för alla våra 8 600 hyresgäster men också eftersom det är dessa pengar som ser till att vi kan hålla igång vår verksamhet och vår service. Vi kommer dock verkligen anstränga oss för att hjälpa till på alla sätt under denna situation.


Sköt om er och håll er friska!

Vd, Thorbjörn Hammerth

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading