Information med anledning av grovt våldsbrott på Öxnehaga

Så arbetar kommunen efter grovt våldsbrott på Öxnehaga

Vätterhem informerar | Öxnehaga | 2023-09-17

Med anledning av det grova våldsbrott som inträffade på Öxnehaga natten mot söndagen, samlas företrädare för Jönköpings kommun och det kommunala bostadsbolaget Vätterhem för att samverka med polisen kring säkerhetsfrågor och lägesbilden på området.

- Vi ser mycket allvarligt på alla typer av våldshandlingar. Vårt fokus är att hantera den oro och de frågor som nu uppstår. Samtidigt pågår det en nära samverkan med polisen, säger Raymond Paska, vd för kommunala bostadsbolaget Vätterhem, som har många hyresgäster på Öxnehaga.

Öxnehaga är ett av kommunens prioriterade områden där kommunala förvaltningar och bostadsbolaget Vätterhem arbetar förebyggande på flera sätt sedan en längre tid i nära samarbete med områdespolisen.

- Vätterhem kommer att gå ut med information till hyresgäster under dagen kring det vi vet och hur vi agerar framöver. Vi kommer också att ha mer personal på området och genomföra trygghetsskapande åtgärder, säger Raymond Paska.

Kommunledningen har informerats om händelsen och kommunen samlar nu bland annat säkerhetsavdelningen, socialtjänst, företrädare för skolorna och kultur- och fritid för att skapa en gemensam lägesbild och se vilka kommunala insatser som kan genomföras på kort och lång sikt.

- Just nu har vi inte så mycket information om det som hänt och det är ett polisärende i första hand. Vi är i kontakt med dem för att följa händelseutvecklingen, säger Raymond Paska.

Polisen uppmanar alla som sett eller hört något om händelsen på Öxnehaga att höra av sig till polisen på 114 14. Tveka inte att ta kontakt med en polis, bovärd eller kommunal representant som ni ser på gatan eller i området.

 

Trygghetsvandring på Öxnehaga

Medarbetare på Vätterhem kommer genomföra trygghetsvandringar under vecka 39. Vi kommer vandra enligt följande schema:

  • Tisdag och torsdag kl. 18.00 till 21.00
  • Fredag till lördag kl. 18.30 till 22.00
  • Söndag kl. 18.00 till 21.00

Du som vill engagera dig är välkommen att delta i trygghetsvandringen, vi samlas vid Punkten på Öxnehaga centrum och går gemensamt därifrån. Vi ser fram emot att tillsammans bidra till ökad trygghet i vårt område.

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading