• Vätterhem

Halit trivs på Råslätt

- nöjda kunder är allt

Lokaler | Råslätt | 2018-03-08

Ända sedan han var nio år och fick hjälpa till med att sopa upp hår på sin brors frisörsalong i Istanbul har Halit Aysan drömt om att bli frisör. – Nu har jag uppdrag både i Istanbul och här i min nya salong på Råslätt. Det är världens roligaste jobb, säger han.

Redan som femtonåring fick han jobb som hårstylist med flera kändisuppdrag i Istanbul. Vissa har han kontakt och uppdrag för än idag. Kärleken och familjen gjorde dock att han hamnade i Sverige och på Råslätt 2010.
– Jag fick rådet av min bror att ta ett lagerjobb på Aditro för att lära mig svenska språket så fort som möjligt. Det var värdefullt för jag tvingades prata svenska för att lösa jobbet, berättar Halit.
Rötterna i frisöryrket gjorde sig dock påminda när chansen att ta över salongen på Råslätt dök upp.
– Nu känner jag att det är det här jag vill göra. När jag ser en nöjd kund lämna salongen är det bästa känslan. Nöjda kunder är allt.

Härlig stämning
Han gillar flödet av folk. Willys och centrums övriga butiker lockar en strid ström av kunder.
– Det är ett bra läge med folk som passerar och det är en så härlig stämning här på Råslätt. Alla hälsar och pratar med alla.
Nu har han varit igång i ett halvår och tankarna att utveckla verksamheten finns.
– Det skulle vara roligt att vara någon frisör till. Plats finns så det är mitt nästa mål.

»Det är ett bra läge med folk som passerar och det är en så härlig stämning här på Råslätt. Alla hälsar och pratar med alla.«

Sax och kniv istället för maskin
Kundkretsen är varierad. Men många kunder återkommer.
– Jag har förstått att många uppskattar att jag klipper med sax istället för att använda maskin. Det tar lite längre tid, men ger ett bättre resultat. Samma som att jag rakar med kniv.
Han tog över salongen 1 september 2017.
– Jag har testat mig fram hur jag vill ha det och fyllt på med lite möbler. Alldeles nyligen ändrade jag om arbetsstationerna, bland annat genom att installera handfat vid alla platser. Det underlättar vid arbete med skägg och rakning och blir lite känslan av lyxig Hair & Beard i Istanbul, skrattar Halit.

Vad: Hair & Beard by Halit - frisör, hårstylist och barbershop
Var: Råslätt Centrum
När: Öppnade i september 2017, nyrenoverat sedan januari

David Söderlind, Concret Reklam AB - Vätterhem

Skrivet av: David Söderlind, Concret Reklam AB