• Vätterhem

Gratis internet för dig som hyresgäst

Vätterhem informerar | Centrum | Råslätt | Österängen | Öxnehaga | 2019-02-01

Det gläder oss att äntligen kunna meddela er hyresgäster att Vätterhem, som ett av de första allmännyttiga bostadsföretagen i Sverige, tillsammans med Jönköping Energi har hittat ett upplägg för att kunna erbjuda bredband som en del av lägenhetens standardutrustning. Detta omfattar samtliga närmare 8 650 lägenheter.

Här följer svar på några av de vanligaste frågorna:

Vad innebär internet som standardutrustning?
Det innebär att Vätterhem förser alla våra lägenheter med fri tillgång till internet med en hastighet som uppgår till 2 Mbit/s och obegränsad surfmängd. Bredbandsanslutningen kräver inget abonnemang mer än att du registrerar dig. Önskar du högre hastighet så köper du detta av Wetternet på samma sätt som idag. Detta är ett frivilligt erbjudande och du behöver inte säga upp ditt nuvarande abonnemang om du inte vill.

Vad kostar det?
Det kostar varken dig eller Vätterhem någonting. Alltså inga fakturor eller betalningar. Jönköping Energi erbjuder oss denna möjlighet i och med att det idag finns en betydande andel hyresgäster som saknar anslutning via Wetternet. Jönköping Energi bidrar genom detta till att utveckla Jönköping digitalt.

Varför bara 2Mbit/s?
Vår avsikt är att erbjuda alla en minsta nivå av bredbandskapacitet, en basnivå om man så vill, så att ingen hamnar utanför eftersom man saknar tillgång till internet. Vi har fört en teknisk diskussion med Jönköping Energi och kommit fram till att denna hastighet utgör en bra basnivå. Med denna kapacitet kan du surfa obehindrat, läsa mail, titta på Youtube, läsa tidningar på nätet osv. Vill du streama TV-program då räcker denna hastighet troligtvis dock inte till för bra bildkvalitet.

Vad ska jag göra?
Tjänsten blir aktiv endast hos dig som inte har något annat abonnemang. Om du har ett pågående abonnemang eller uppsägningstid så kommer du inte få tillgång till denna tjänst förrän din nuvarande tjänst är avslutad.

Registrering
Efter den 1 februari kommer en registreringsportal visas på skärmen när du försöker ansluta till internet. I portalen ombeds du fylla i några personuppgifter och därefter kan du ansluta dig till tjänsten. Detta gäller bara första gången du försöker ansluta, därefter gäller det tills ny hyresgäst flyttar in. Portalen kommer bara att visas för dig som inte har något annat abonnemang.

Vi har tagit fram en steg för steg guide som beskriver hur du gör för att komma igång med den nya tjänsten. 

Registrering gratis internet - så här gör du (pdf-A4 för utskrift)

Varför gör Vätterhem detta?
Vi tycker att det är mycket viktigt att alla våra hyresgäster deltar i den digitala utvecklingen och inte hamnar utanför. Alltmer av service, utbildning, resor, betalningar sker på nätet och då vill vi se till att alla som inte har bredband ska ha detta. Alltså motverka ett digitalt utanförskap. Idag är det 30 procent av våra hyresgäster som saknar bredbandsabonnemang hos Wetternet. Vi anser att bredband är lika viktigt som ett kylskåp eller en spis och bör därför ingå i våra lägenheters standardutrustning. Detta är också ett viktigt steg i arbetet med att på längre sikt utveckla hyresrätten mot det smarta hemmet.

När ska detta införas?
Vi inför detta från den 1 februari 2019.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss på info@vatterhem.se

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading