• Vätterhem

Fullt uthyrt inför inflyttning på Samset

Nyproduktion | Centrum | 2020-04-29

Fredagen den 1 maj är det dags för förväntansfulla hyresgäster att få nyckeln till sin helt nybyggda lägenhet på Sagogatan. Intresset för de stilrena tegelhusen är stort och alla 27 lägenheter är uthyrda.

En känsla av rymd
Tack vare de djupa balkongerna och den öppna planlösningen känns lägenheterna väldigt öppna och ljusa. Alla hyresrätter på bottenplan har förutom egen uteplats även en generös takhöjd på 2,90 meter. Tre hus står nu klara med 9 hyresrätter i varje fördelat på fyra 1:or, tolv 2:or, fem 3:or och sex 4:or. Standarden är hög och hyresrätterna har genomgående ekparkett i kök, sovrum och vardagsrum samt helkaklade badrum och tvättmaskin.

Stort intresse
Intresset för att bo på Samset är väldigt stort och det har inkommit mellan 40-90 intresseanmälningar för varje publicerat objekt. Vissa av lägenheterna har gått för så högt som 4000 poäng eller mer vilket motsvarar ungefär sex års väntetid i Vätterhems bostadskö.

Hållbart byggande
Hyreshusen byggs energismart och ett fördelaktigt inomhusklimat är något Vätterhem prioriterat högt. Dessutom är alla ingående material säkra både för människa och miljö. Husen genomsyras av miljösmarta lösningar och solceller är installerade för att minska den köpta elen.

Framtida inflyttningar
Vätterhem fortsätter att investera och senare i år planeras inflyttning även på Fagerslätt och hus 5 på Samset, vilket betyder att Vätterhem hyr ut 129 nyproducerade lägenheter under 2020.