• Vätterhem
  • Vätterhem
  • Vätterhem

Folkfest på Öxnehaga

Evenemang | Öxnehaga | 2018-05-21

Ponnyridning, sumobrottning, rekordstort karnevalståg, artister, popcorn och strålande solsken. Besökarna njöt av en härlig fest och den traditionella Öxnehagadagen blev en stor succé.

– Det var leenden, glädje, mångfald och mingel, en underbar fest, säger Raymond Paska, marknads- och uthyrningschef på Vätterhem.

Den traditionella Öxnehagadagen arrangerades i lördags för sjuttonde gången och under hela dagen bjöds deltagarna på en mängd aktiviteter och ett stort scenprogram. Bland annat uppträdde flera lokala artister och dagen toppades med rejält tryck när den hyllade rapartisten JIREEL uppträdde.

Rekordstort karnevalståg
Sambatakter, dans och roliga och fantasifulla utklädnader. Det traditionella karnevalståget är ett uppskattat inslag under dagen och blev återigen en stor succé. Tåget slog dessutom rekord i antalet deltagare, drygt 700 personer uppskattades delta.

– Traditionen med karnevalståget är så satt och känns numera väldigt naturlig för Öxnehagaborna, de tar också med sig sina vänner vilket gör att det blir ännu större, säger Raymond Paska.

Stort intresse för de nya bostäderna
Under dagen informerade också Vätterhem om de nya bostäderna som kommer att byggas på nedre delen av Öxnehaga, Vätterhöjden.  Vätterhöjden kommer att bestå av två bostadshus, ett med bostadsrätter och ett med hyresrätter och det var många besökare som ville veta mer.

– Nybyggnationen betyder mycket för Öxnehaga och utvecklingen för området framöver ser positiv ut. Det är många krafter som verkar och samarbetar för ett tryggt Öxnehaga med ett bra serviceutbud, säger Anette Fridsäll, förvaltningschef på Öxnehaga.

Prisade Öxnehagabor
Flera öxnehagabor fick också ta emot pris för sitt engagemang för området. Corina Kuzma och Isabella Capeljan fick stipendium från Vätterhems jubileumsfond för sina insatser för unga tjejer. De är ungdomsledare för ett fotbollslag och jobbar också ideellt på biblioteket dit de försöker att locka fler tjejer. Årets öxnehagaprofil blev Sami Belay. Han prisades för sitt engagemang i projektet ”Orten för alla” där han jobbar för att ordna aktiviteter för ungdomarna i området, bland annat läxhjälp och nattfotboll. 

– Vi tycker att det är bra att belysa de goda förebilderna på området och de fina insatserna som görs, säger Anette Fridsäll.  

Sammantaget blev alltså Öxnehagadagen en mycket lyckad folkfest med mycket nöjda arrangörer.

– Dagen är resultatet av ett arbete från en bred och engagerad arbetsgrupp som vi vill rikta ett stort tack till, avslutar Raymond Paska.

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading

Relaterade artiklar