• Vätterhem

El-lastcykel på Strandängen

Inspiration för projekt om hållbar fordonspool

Hållbarhet Miljö Medarbetare | Centrum | 2017-03-22

Idag levererades vår eftertraktade elassisterade lastcykel upp på Strandängen. Cykeln ska användas av vår bovärd ute på området och kommer vara en inspiration för de boende att gå med i vår kommande fordonspool.

Fordonspoolen är en del av forskningsprojektet GoMate och är en så kallad diversifierad fordonspool, vilket innebär att deltagarna har tillgång till flera olika slags fordon anpassande till olika typer av resor och transportbehov. I poolen finns elcyklar, el-lådcyklar samt elbilar av varierande storlek. På det här sättet får boende tillgång till en mängd olika fordon utan att själva behöva äga dem – det som ofta kallas cirkulär ekonomi eller delande ekonomi. Här kan du läsa mer om GoMate.

Cykeln är förutom en inspirationskälla även ett sätt att underlätta för vår personal att ta sig runt området med verktyg och annat som behövs en vanlig dag. I jämförelse med en bil kommer personalen få röra på sig mer, minska miljöpåverkan och inte bidra lika mycket till trängsel på Jönköpings gator.   

Cykeln är förutom en inspirationskälla även ett sätt att underlätta för vår personal att ta sig runt området