• Vätterhem

Bomässa, föräldramöte och invigning av Forum

Bomöten | Öxnehaga | 2018-03-06

Under några intensiva timmar var det febril aktivitet på Öxnehaga. Först i form av Bomässa i matsalen i Centrum: – Ett nytt grepp för att presentera resultatet från 2017 års hyresgästenkät. Vi visar vad vi har gjort och vad vi tänker göra till följd av svaren som vi fått, berättar Anette Fridsäll, förvaltningschef på Öxnehaga.

Runt 100-talet hyresgäster tog chansen att ställa frågor till förvaltningen, Hållbarhetsavdelningen pratade trygghet och Marknadsavdelningen diskuterade uthyrningsregelverk och köpoäng. Teknikavdelningen var också på plats och berättade om värme.
– Härlig dialog med hyresgästerna, precis som vi ville, säger Anette Fridsäll.
Direkt efter Bomässan vidtog föräldramöte.
– Vi vill träffa alla föräldrar som vill engagera sig för sina barns skoltid och fritid. Just nu händer det mycket för barn och ungdomar på Öxnehaga. Många positiva krafter arbetar tillsammans. Men vi vill träffa flera för att få tips och idéer vad vi ska satsa på.

Jämställdhet och trygghet
Som om det inte var nog var det tidigare på dagen återinvigning av Fritidsgården Forum som genomgått en omfattande renovering.
– Det är roligt och inspirerande att se barn och ungdomars engagemang och delaktighet i förändringen på fritidsgården. Vi hoppas att resultatet kan vara en del i en positiv utveckling på Öxnehaga, säger Anders Jaldenius, enhetschef Ung fritid, kultur- och fritidsförvaltningen.
Arbetet med den nya miljön har varit ett samarbete mellan kultur- och fritidsförvaltningen – Ung fritid och Vätterhem. Konstnären Mario Rojas har tillsammans med barn och unga från området skapat en miljö som med hjälp av färg och form ska främja jämställdhet och trygghet.

David Söderlind, Concret Reklam AB - Vätterhem

Skrivet av: David Söderlind, Concret Reklam AB