• Vätterhem

Barnen från Förskolan Fru Ebba invigde lekplatsen på Ormhuset.

Nyproduktion | Centrum | 2015-12-17

Under hela byggperioden har barnen på förskolorna på Strandängen följt hur Ormhuset vuxit fram. Därför var det just några av barnen på Förskolan Fru Ebba som fick inviga lekplatsen några dagar innan den officiella inflyttningen.

Vätterhems projektledare för byggnationen på Strandängen, Annika Karlén tog emot den förväntansfulla barngruppen och började med att visa skulpturerna utanför entrédörrarna. Totalt nio bronsstatyetter med djurmotiv av konstnären Eva Fornåå.Får vi klappa dem, frågade någon och visst gick det bra.
Därefter väntade spännande hissåkning upp till en av lägenheterna högst upp med vidsträckt utsikt. Såväl balkong som de inre utrymmenas lekvänlighet testades grundligt av dessa experter på området. Utan möbler utgör till exempel vardagsrummet finfint springrum. Så till dagens stora höjdpunkt. På den stora gräsytan ner mot kapellet och Vättern stod den så äntligen färdig: lekplatsen.

-Lekplatsen är bäst, björnen med de små ungarna gillar jag, löd Oskars, 5 år, betyg

-Varsågod att leka, uppmuntrade Annika Karlén
Mattias, 5 år, tog chansen och visade stort mod när han sprang fram till en stor ringlande gul orm som också var på besök.
-Jag gillar ormen, jag är inte rädd. Den är stor, men inte farlig, sa han och kramade om ormen.
Balansakter runt sandlådan, gungor i hög sving, kramkalas runt orm- och björnskulpturer var den närmsta halvtimmens viktiga innehåll.
Och betyget från expertpanelen:
-Mycket roligt och fint!

 

David Söderlind, Concret Reklam AB - Vätterhem

Skrivet av: David Söderlind, Concret Reklam AB

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading