• Vätterhem

Äntligen spadtag på Samset

120 lägenheter med inflyttning 2020

Nyproduktion Områdesnytt | Centrum | 2018-12-18

Med några kraftfulla symboliska spadtag startades byggnationen av totalt 120 hyreslägenheter på Sagogatan, Samset i Jönköping. – Äntligen, vill jag först och främst säga. Satsningen här på Samset är viktig för Vätterhem. Här får vi chans att komplettera ett område som består av framförallt villor och bostadsrätter med hyresrätter. Dessutom med väldigt slagkraftiga hyror för att vara nyproduktion, säger Thorbjörn Hammerth, vd på Vätterhem.

Lägenheterna kommer att vara alltifrån 1 rok på omkring 28 kvadratmeter till 4 rok på omkring 85 kvadratmeter.
– Tyngdpunkten kommer dock att ligga på tvåor och treor, berättar Vätterhems byggchef Henrik Möller.
Förutom att det är Vätterhems första fastigheter på Samset är det också första gången Vätterhem bygger med statliga investeringsstöd och energibidragsstöd.
– Det innebär att hyran blir låg för att vara nyproduktion. Bidragen reducerar våra kostnader med 60 miljoner, säger Thorbjörn Hammerth. 

Integration och mångfald
Vid guldspadarna stod passande nog nykorade småländska mästarinnorna från Mariebo IK; Emma Bergman och Julia Lindster. Tillsammans med Vätterhems styrelseordförande Stefan Attefall såg de till att sätta igång byggnationen. 
– Olika boendeformer som kompletterar varandra är nödvändigt för integration och mångfald. Det här är en ny del av Jönköping som växer. Då är det naturligt att vi ska bygga hyresrätter här, säger Attefall.

Rökfria hus
Inflyttning är beräknad till vår och höst 2020. Totalt kommer lägenheterna att vara fördelade i åtta trevåningshus i två kvarter. För att göra husen mer energieffektiva kommer solceller att installeras på taken. Flera av husen kommer att vara helt rökfria.
– Vi har märkt stor efterfrågan på rökfria hus när vi testade det på Strandängen så vi tar det med oss hit också, berättar Krister Jonsson, uthyrare och samordnare för nyproduktion på Vätterhem.

 

Exempel på hyror, Sagogatan

1 rum och kök:

12 st - 28 kvm 4.767 kr/månad

2 rum och kök:

50 st - 48 kvm 6.767kr/månad

3 rum och kök:

46 st - 71 kvm 8.843 kr/månad

4 rum och kök:

12 st - 85 kvm 10.304kr/månad

 

 

David Söderlind, Concret Reklam AB - Vätterhem

Skrivet av: David Söderlind, Concret Reklam AB

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading