• Vätterhem

ÄNTLIGEN! Ny livsmedelsbutik till Öxnehaga

Vätterhem informerar Renovering och utveckling Lokaler | Öxnehaga | 2019-12-12

Nu är det klart att en ny livsmedelsbutik öppnar i Öxnehaga centrum. Butiken flyttar in i helt nyrenoverade lokaler och kommer att invigas i mars 2020.

Entreprenören Josef Kapasi har nu signerat hyresavtalet med Vätterhem och ser med spänning fram emot att kunna erbjuda Öxnehagaborna en lokal fullsortimentsbutik inklusive paketutlämning. Renovering av lokalen har pågått under hösten växlar nu upp för att tillmötesgå den nya handlarens önskemål.

Det har funnits ett stort intresse för butiken men efter noggrant övervägande och diskussioner med ett flertal intressenter har nu Vätterhem landat med en långsiktig aktör med stor erfarenhet från handel av olika slag.

»Vätterhems ambition är att kunna erbjuda Öxnehagaborna en förstklassig livsmedelsbutik. Detta ska bli det naturliga stället för att veckohandla såväl som småhandla och vi hoppas att våra hyresgäster förstår fördelarna med detta och tar tillvara på möjligheten«, säger Jonas Ahlstedt, lokalutvecklare på Vätterhem.

Att Josef valt att satsa på en nyetablerad Öxnehagabutik tror Vätterhem kommer vara ett viktigt tillskott till att stadsdelen ska upplevas som mer levande och attraktiv.

För att involvera och engagera hyresgästerna på Öxnehaga anordnas en namntävling under januari där en jury, bestående av representanter från Vätterhem samt Josef, beslutar vilket som blir det vinnande bidraget och därmed livsmedelsbutikens namn. Butiksnamnet avslöjas under invigningen i samband med öppningsdagen i mars.

Fotocred: Hanna Sjöberg, JNYTT