• Vätterhem

Jönköpings skönaste läge

Strandängen
Vätterhems nyaste stadsdel har Vättern som närmsta granne. Arkitekturprisade Ormhuset stod inflyttningsklart 2015 och i slutet av 2017 var hela etapp 1 med friköpta radhus och Kultur- och Gatuhusen inflyttade och klara. Ängshusen får nya hyresgäster under hösten 2021 och nu är det dags för Strandängstorget att växa fram.

 

Närheten till stadskärnans service är svår slagen. 10 minuter på cykel eller 5 minuter i bil så är du mitt i stan. Samtidigt som Vättern ger utsikt och rymd - fält, skog och ängar ramar in och skyddar. Välkommen att uppleva du också.

Strandängen Strandängstorget - Vätterhem

Strandängstorget

Strandängstorget beräknas stå klart för inflyttning under 2024 och uthyrningen påbörjas 20 oktober. Detta är Vätterhems största enskilda nyproduktionsprojekt sedan miljonprogrammens tid. Totalt byggs 164 bostäder; 124 hyresrätter i storlek 1–4 rum och kök samt 40 trygghetsboenden i 1–3 rum och kök. I markplan upprättas verksamhetslokaler för att skapa en citykänsla och naturlig mötesplats. Här kommer såväl gym som restaurang och små butiker etableras framöver.

 

 

Arkitektens vision

Att kvarteret ska sammankopplas till befintlig bebyggelse är självklart för arkitekten Matt Patterson, Tengbom, som valt jordiga toner i materialvalen såsom tegel, skiffer, träkänsla och sedumtak. Kvarterets byggnader är utformade med olika material och gestaltning för att ge en variation och skapa en levande och trivsam stadsdel. Strandängstorget blir en attraktiv mötesplats som bjuder in till vistelse och umgänge och kommer vara en viktig knutpunkt för stadsdelens framtida utveckling.

 

 

Intresserad av att bo här?

Bostäderna kommer att fördelas via vår ordinarie bostadskö och tilldelas enligt köpoängsprincipen. Om du inte registrerat dig i vår bostadskö rekommenderar vi att du gör detta och anger »Nyproduktion« som önskat sökområde. Står du redan i vår bostadskö se över din sökprofil och ange »Nyproduktion« som sökområde. 

 

 

Broschyr

Bläddra gärna i vår broschyr för att hitta inspiration, planritningar, hyror mm. Vill du istället få broschyren skickad till dig? Klicka här, ange namn och adress i mejlet så skickar vi den med posten.

Strandängstorget