• Vätterhem

Lägenhetsvisning

- så går det till!

En av de viktigaste delarna i vårt nya marknadssystem är lägenhetsvisningarna som du bjuds in till om du gjort en intresseanmälan på en lägenhet och dina köpoäng gör att du hamnar topp fem för att få lägenheten. Här är en kort beskrivning av hur de olika stegen vid lägenhetsvisningen går till:

Våra lägenheter visas alltid av Vätterhems egen personal. Detta eftersom vi vill ge dig möjlighet att ställa frågor kring bostaden och området. I samband med uppsägningen bokas en tid för visning av bostaden med nuvarande hyresgäst. Lägenheten läggs sedan ut på annons på hemsidan. Vid publiceringstidens slut får de som har tillräckligt många poäng, för att vara bland de fem första, ett lägenhetserbjudande.

 

Glöm inte att meddela att du kommer!

I lägenhetserbjudandet anges datum och tid för visning, se bild nedan (klicka på bilden för att visa i större format):

 

 

Viktigt att notera är att du själv måste gå in på Mina sidor senast fyra timmar innan visningen och meddela om du kommer att delta på visningen eller ej. Du hittar anmälningen under Mina ärenden och fliken erbjudande, du kryssar sedan i rutan Ja eller Nej under rubriken "Kommer att närvara på visningen", se bild nedan (klicka på bilden för att visa i större format):

 

 

Du kan inte anmäla dig till visning via vår app. Endast föranmälda kunder får delta. Systemet skickar sedan en deltagarlista till visande personal. Finns det inga deltagare anmälda kommer visningen att ställas in.

 

Efter visningen måste du meddela via Mina sidor om du vill tacka ja eller nej till lägenheten. Detta gör du enkelt med hjälp av rullmenyn under rubriken "Svar" som visas på bilden ovan. Om du tackar ja till lägenheten betyder detta att du är beredd att teckna avtal. Om svaret istället är ett nej får du leta vidare bland lägenheterna på hemsidan. Det är dock viktigt att veta att efter 3 stycken »nej tack« spärras du från att söka andra lägenheter under en sexmånadersperiod. Det är viktigt att svara eftersom ett uteblivet svar leder till en spärr.

 

Vill du veta mer om våra spärrar läs vårt uthyrningsregelverk

Tack för ditt bidrag!

Hjälpte information på den här sidan dig?

Vätterhem loading