• Vätterhem

Sprudlande konstworkshop på Råslätt

MYCKET lyckad workshop på Råslätt

Hållbarhet Integration | Råslätt | 2018-05-08

Tisdag den 8/5 var konstgruppen MYCKET på plats på Råslätt och höll en Dansa/Måla-Workshop tillsammans med Mix Dancers och förbipasserande på Råslätt.

Dansa/Måla workshopen fick igång alla och blev en riktigt bra isbrytare där människor med olika bakgrund och förutsättningar träffades och skapade tillsammans.

Färgen plockade fram lekfullheten i både dansen och i skapandet. Råslätts dansgrupp Mix Dancers var drivande i skapandet, men många som passerade förbi var med och deltog på olika sätt och skapade en härlig stämning.

En av medlemmarna i MYCKET, Katarina Bonnevier var mycket glad efteråt. "Vi fick ut massor från detta första test, erfarenheter till nästa steg i processen" säger hon och lägger till, "Råslätt sprakade och sprudlade av kärlek och energi!".

Råslätt sprakade och sprudlade av kärlek och energi!

Workshopen är en del av Konst händer, Råslätt är ett av 15 miljonprogramsområden som har valts ut. Satsningen handlar om att arbeta med konst i miljonprogrammens områden tillsammans med de som bor där. Målet är att ge exempel på vad offentlig konst kan vara och att utveckla metoder för invånarinflytande.